Για προσπάθεια φίμωσης της Συμμαχίας Πολιτών καταγγέλλει το ΡΙΚ ο Γ. Λιλλήκας

Σε επιστολή του, την οποία δημοσιοποιεί το ant1iwo, o κ. Λιλλήκας αναφέρει μεταξύ άλλων πως ενώ χθες βράδυ έγιναν ρεπορτάζ για όλα τα θέματα τα οποία και η Συμμαχία σχολίασε, προβλήθηκαν οι θέσεις όλων των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων πλην της Συμμαχίας Πολιτών. 

 
Αυτούσια η επιστολή του Γιώργου Λιλλήκα: 
 
Προς: Πρόεδρο και Μέλη Δ.Σ. ΡΙΚ
20 Νοεμβρίου 2014
 
Αγαπητοί κύριοι,
 
Παρά τις κατ’ επανάληψη διαβεβαιώσεις από μέρους του Προέδρου του Δ.Σ. αλλά και της Διεύθυνσης του Ιδρύματος (σίγουρα όχι Κρατικού αλλά μάλλον Κομματικού ή Κυβερνητικού) ότι η Συμμαχία Πολιτών θα αντιμετωπίζεται ισότιμα με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, διαπιστώνουμε ότι η προσπάθεια φίμωσης της Συμμαχίας Πολιτών οξύνεται.
 
Ενδεικτικό ήταν το ψεσινό τηλεοπτικό κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 8:00μμ., όπου ενώ το Ίδρυμα (!) έκανε ρεπορτάζ για όλα τα θέματα τα οποία και εμείς σχολιάσαμε, προβλήθηκαν οι θέσεις όλων των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων πλην της Συμμαχίας Πολιτών. Παρότι υπήρχε κάμερα του ΡΙΚ στις δηλώσεις μας.
 
Είναι προτιμότερο, κύριοι, να μην στέλλετε κάμερα, κάνοντας τουλάχιστον οικονομία στα καύσιμα και στον πολύτιμο χρόνο σας. 
Σας είχαμε πολλές φορές επισημάνει το γεγονός ότι στα 20 μηνιαία ραδιοφωνικά προγράμματα του Τρίτου (Πρωινό Δρομολόγιο) είναι ζήτημα και αμφίβολο αν προσκαλείται έστω και μια φορά εκπρόσωπος της Συμμαχίας Πολιτών. Η ίδια αντιμετώπιση ισχύει και για όλα σχεδόν τα άλλα ενημερωτικά προγράμματα του Ιδρύματος.
 
Σας υπενθυμίζω ότι το Ίδρυμα συντηρείται με τις φορολογίες των πολιτών οι οποίοι έχουν δικαίωμα σε έγκυρη πληροφόρηση (την οποία τόσο βάναυσα εξευτελίζετε ενσωματώνοντας την στη διαφήμιση σας!) και στον πλουραλισμό ιδεών. Σε περίπτωση που δεν έχετε ενημερωθεί, σας πληροφορώ ότι οι πολίτες έδωσαν στις τελευταίες Ευρωεκλογές ποσοστό 6.78% στη Συμμαχία Πολιτών. Μπορεί να μην σας αρέσει αλλά αυτό αποφάσισαν οι πολίτες από τους οποίους ζείτε και τους οποίους τόσο βάναυσα προκαλείτε με τη συμπεριφορά σας.
 
Αν επιθυμείτε να κάνετε προσωπική πολιτική μέσω των Μ.Μ.Ε., τότε επενδύστε δικά σας λεφτά, κάντε το δικό σας Ίδρυμα για να κάνετε ό,τι θέλετε. Δεν πρόκειται, όμως, να ανεχτούμε άλλο, την κατάχρηση εξουσίας που τόσο προκλητικά ασκείτε, με τα λεφτά των φορολογουμένων.
 
Επειδή κρίνουμε ότι θα παραμείνετε δογματικά αδιόρθωτοι σας πληροφορούμε ότι ως Συμμαχία Πολιτών θα απευθυνθούμε προς όλα τα αρμόδια σώματα της Ε.Ε. εκθέτοντας τις ετσιθελικές πρακτικές σας. Θα μελετήσουμε κάθε νόμιμο μέσο για προάσπιση του δικαιώματος έκφρασης, του πλουραλισμού και της ισονομίας που με τόση άνεση παραβιάζετε.
 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...