Διαφωνεί η ΠΟΕΔ με το ΥΠΠ για τους αντικαταστάτες – Σε έντονο κλίμα η συνάντηση

Μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής δήλωσε ότι “ο διάλογος ήταν έντονος αλλά πιστεύω εποικοδομητικός και ως Υπουργείο παρουσιάσαμε την πρόταση που είχαμε θέσει ενώπιον των εκπαιδευτικών οργανώσεων σε σχέση με τις πρόνοιες που θα διέπουν τις αντικαταστάσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία μας και εξηγήσαμε ότι η όποια λύση, η όποια τελική διευθέτηση θα πρέπει να λαμβάνει δύο παραμέτρους”.
 
Εξήγησε ότι η πρώτη παράμετρος “είναι όπως η πρόταση μεταχειρίζεται τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων με ισότιμο περίπου τρόπο και κατά δεύτερον δεν θα πρέπει να αυξάνει τα έξοδα του κράτους”.
 
Σε ερώτηση για το πώς θα κατευναστούν οι αντιδράσεις της ΠΟΕΔ, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι “στη βάση των όλων όσων έχουμε ακούσει από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις εμείς θα διαμορφώσουμε την τελική μας πρόταση, την οποία θα παρουσιάσουμε πολύ σύντομα ενώπιον των εκπαιδευτικών οργανώσεων και θέλω να πιστεύω ότι στη βάση όλων των επιχειρημάτων που έχουν ακουστεί και με συναινετική διάθεση μπορούμε να φτάσουμε σε λύση που να είναι από όλους αποδεκτή”.
 
Ευχήθηκε η τελειωτική πρόταση να καθησυχάζει και τις ανησυχίες της ΠΟΕΔ “διότι είναι πολύ συγκεκριμένα τα πλαίσια στα οποία μπορεί να κινηθεί η πρόταση του ΥΠΠ”, είπε καταλήγοντας.
 
Ο  Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού δήλωσε ότι “η ΠΟΕΔ επανατοποθέτησε στο τραπέζι της συζήτησης την ξεκάθαρη θέση που έχει ότι το καθεστώς των αντικαταστατών με τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στη Δημοτική Εκπαίδευση δεν μπορεί να διαφοροποιηθεί γιατί θα δημιουργηθούν σοβαρά και τεράστια προβλήματα στις σχολικές μονάδες”.
 
Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρης Ταλιαδώρος δήλωσε ότι “η ΟΕΛΜΕΚ προσήλθε στη συνάντηση με καλή διάθεση, με πνεύμα συναντίληψης και συνεργασίας για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα και κατέθεσε γραπτώς εισηγήσεις και προτάσεις που είναι και και μέσα στο πλαίσιο και των σκέψεων και των γνωματεύσεων και της Επιτρόπου Διοικήσεως και του Γενικού Ελεγκτή”.
 
Πρόσθεσε ότι οι εισηγήσεις αυτές “και αποκαθιστούν την ίση αντιμετώπιση όλων των εκπαιδευτικών και όλων των αντικαταστατών ασχέτως της βαθμίδας στην οποία εργάζονται και οι οποίες αναγνωρίζουν σε ένα βαθμό και τις ιδιαιτερότητες που έχει η κάθε βαθμίδα”.
 
“Ευελπιστούμε ότι ο Υπουργός Παιδείας θα αντικρίσει θετικά τις γραπτές προτάσεις που κατέθεσε η ΟΕΛΜΕΚ και θα λυθεί σύντομα το ζήτημα γιατί υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα που αφορούν την εκπαίδευση γενικότερα και ιδιαίτερα τη Μέση Εκπαίδευση”, είπε ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ.
 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...