Ανακηρύχθηκε ευρωβουλευτής ο Λευτέρης Χριστοφόρου

Του Γιάννη Σελινόπουλου
 
Επίσημα ευρωβουλευτής της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Λευτέρης Χριστοφόρου. Ο Κύριος Χριστοφόρου ο οποίος καταλαμβάνει την έδρα του Χρίστου Στυλιανίδη ανακηρύχτηκε το πρωί στο Υπουργείο Εσωτερικών από τον Γενικό Έφορο Εκλογών Κωνσταντίνο Νικολαίδη
 
Ευχαριστίες στην οικογένεια του, στον κόσμο του Δημοκρατικού Συναγερμού και στον πρόεδρο του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου απηύθυνε ο Λευτέρης Χριστοφόρου και έδωσε διαβεβαιώσεις ότι θα συνεχίσει τους αγώνες του για τα δίκαια του λαού και του τόπου από τη νέα του θέση στο Ευρωκοινοβούλιο.
 
Ο Λευτέρης Χριστοφόρου δήλωσε ότι «Είναι η ώρα που οφείλουμε όλοι μας να βάλουμε τα δυνατά μας για να πάρουμε τον τόπο μας μπροστά και να τον βγάλουμε από τα αδιέξοδα, έχω την ισχυρή πεποίθηση ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».
 
Παρόντες στην τελετή ήταν ο υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, και η Αναπληρώτρια Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωκοινοβουλίου στην Κύπρο, Αλεξάνδρα Ατταλίδου.

Νωρίτερα

Ο κ. Χριστοφόρου καταλαμβάνει τη θέση του Χρήστου Στυλιανίδη, ο οποίος ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Επιτρόπου Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων. Τη θέση του Λευτέρη Χριστοφόρου στη Βουλή καταλαμβάνει ο Ευγένιος Χαμπουλλάς.


"Θα συνεχίσω τους αγώνες"
 
Μιλώντας κατά την τελετή, ο κ. Χριστοφόρου διαβεβαίωσε ότι θα συνεχίσει και στην Ευρωβουλή τις μάχες και τις διεκδικήσεις για την προάσπιση των εθνικών δικαίων, αλλά και των δικαίων και δικαιωμάτων του κυπριακού λαού σε όλα τα επίπεδα, ιδιαίτερα δε σήμερα που ο τόπος μας και οι πολίτες του δοκιμάζονται σκληρά από μια πρωτόγνωρη κοινωνικό-οικονομική κρίση.
 
“Είναι η ώρα που οφείλουμε όλοι μας να βάλουμε τα δυνατά μας για να πάρουμε τον τόπο μας μπροστά και να τον βγάλουμε από τα αδιέξοδα, έχω την ισχυρή πεποίθηση ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε”, τόνισε.
 
Ο κ. Χριστοφόρου εξέφρασε τις βαθύτατές του ευχαριστίες προς την παράταξή του και το Συναγερμικό κόσμο, “για τη μακρόχρονη στήριξη και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου”.
 
Ιδιαίτερες ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ
 
Ιδιαίτερες ευχαριστίες απηύθυνε και προς τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ “για την εμπιστοσύνη του και την αγαστή και άψογη συνεργασία μας”.“`Όμως από τα βάθη της καρδιάς μου και με όλη τη δύναμη της ψυχής μου απευθύνω ένα απέραντο `ευχαριστώ` στην οικογένειά μου που ήταν το μόνιμο βασικό κύριο στήριγμά μου στους αγώνες της πολιτικής και της ζωής”, δήλωσε ο κ. Χριστοφόρου.
 
Ο Κωνσταντίνος Νικολαΐδης, Γενικός Έφορος Εκλογής Μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέφερε ότι επειδή ο κ. Λευτέρης Χριστοφόρου, ο οποίος είναι ο αμέσως ακολουθών τον Χρήστο Στυλιανίδη κατά σειρά επιτυχίας και μη εκλεγείς υποψήφιος του συνδυασμού του ΔΗΣΥ, εξακολουθεί να ανήκει στο Δημοκρατικό Συναγερμό,  τον ανακηρύσσει "ως εκλεγέν μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και το όνομά του, σύμφωνα με τις διατάξεις της Εκλογικής Νομοθεσίας, δημοσιεύεται στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας".
 

 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.