Στηρίζουμε τον πολιτισμό παρά την κρίση λέει ο ΠτΔ

Στο χαιρετισμό του, τον οποίο ανέγνωσε εκ μέρους του ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης σημείωσε ότι η Κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη σημασία στην προστασία και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς, όχι μόνο της υλικής, αλλά και της άυλης, προσθέτοντας ότι "τα σύγχρονα επιτεύγματα της τεχνολογίας παρέχουν τη δυνατότητα της συλλογής, οργάνωσης και ψηφιοποίησής της, ούτως ώστε αυτή να διαφυλαχθεί για τις επερχόμενες γενιές, αλλά και να είναι προσβάσιμη σε όλους".
 
Όπως ανέφερε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, "η Κύπρος, παρόλο που αποτελεί μια μικρή χώρα, έχει να επιδείξει μια μεγάλη και μακραίωνη πολιτιστική κληρονομιά, η προστασία και η αποκατάσταση της οποίας δεν αποτελεί μόνο εθνική αλλά πανευρωπαϊκή και παγκόσμια επιταγή".
 
"Η διοργάνωση του διεθνούς αυτού συνεδρίου στην Κύπρο, στο κατεχόμενο τμήμα της οποίας η πολιτιστική κληρονομιά έχει υποστεί συστηματική καταστροφή, αποτελεί σημαντικό γεγονός", ανέφερε, προσθέτοντας ότι "το Συνέδριο θα καλύψει θέματα όπως η διεπιστημονική και πολύ-επιστημονική έρευνα, που αφορά στην προστασία της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς με τη χρήση μοντέρνων τεχνολογιών στον τομέα της πληροφορικής για την προστασία, αποκατάσταση, συντήρηση αλλά παράλληλα και τη μαζική ψηφιοποίηση, τεκμηρίωση και προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς, τα οποία έχουν για μας εδώ στην Κύπρο ύψιστη σημασία".
 
Επίσης, επεσήμανε ότι "η επιλογή της αρχαίας Αμαθούντας ως χώρου για τη διεξαγωγή του, προσδίδει στο συνέδριο ακόμα μεγαλύτερη δυναμική, αφού ο χώρος αποτελεί ένα σημαντικό δείγμα της πολύμορφης και μακρόχρονης πολιτιστικής κληρονομιάς της Κύπρου που διατηρήθηκε δια μέσου των αιώνων".
 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.