Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Αμερικής με Υπουργό Παιδείας

 Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Καδής ενημέρωση τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο για τις προσπάθειες που γίνονται για βελτίωση της ελληνικής γλώσσας στην κυπριακής εκπαίδευση, με συγκεκριμένα μέτρα που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προς αυτή την κατεύθυνση.
 
Ο κ. Καδής είχε επίσης την ευκαιρία, να αναφερθεί στις εξελίξεις στην εκπαίδευση στην Κύπρο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις πολιτικές που προωθούνται σε σχέση με την ποιοτική αναβάθμιση της κυπριακής εκπαίδευσης, ιδιαίτερα στους τομείς της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού τους έργου και της νέας πρότασης για το σύστημα ένταξης στη δημόσια εκπαίδευση.
 
Ο Υπουργός Παιδείας  ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο για την επίσκεψή του στο Υπουργείο, σημειώνοντας ότι η επίσκεψη εκτός από συμβολικό χαρακτήρα έχει και ουσιαστικό, καθώς αναδεικνύει τους στενούς δεσμούς του Υπουργείου Παιδείας με τον Ελληνισμό της ομογένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, καθώς και την πρόθεση να υπάρξει ουσιαστική αναβάθμιση και βελτίωση των υφιστάμενων προγραμμάτων, τα οποία ήδη αξιολογούνται πολύ θετικά από τους ομογενείς εκπαιδευτικούς. Ο  Υπουργός  υπογράμμισε ότι ανάμεσα στο Υπουργείο και την Αρχιεπισκοπή Αμερικής υπάρχει ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με την οποία επιδιώκεται η περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων ανάμεσα στους δύο φορείς.
 
Αποτιμώντας την επίσκεψή του στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής υπογράμμισε ότι έγινε ουσιαστική συζήτηση, και ευχαρίστησε εκ μέρους της Αρχιεπισκοπής Αμερικής το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για το σύνολο των δράσεων και ενεργειών του για την Ομογένεια.
 
Παράλληλα, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής προχώρησε σε μια ιδιαίτερα θετική αποτίμηση του προγράμματος επιμόρφωσης των ομογενών από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου που έχει πλέον καταστεί σημαντικός θεσμός, ενώ κατέθεσε και τις σκέψεις του ως προς την ενδυνάμωση των υφιστάμενων δεσμών με το Υπουργείο Παιδείας της Κύπρου, τόσο σε επίπεδο ανταλλαγής εκπαιδευτικών όσο και σε επίπεδο ανάπτυξης δράσεων με τα παιδιά στα πλαίσια προγραμμάτων θερινών κατασκηνώσεων.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.