Υπ. Εργασίας: Αποτελεσματικές οι πολιτικές για στήριξη των εργαζομένων και ευάλωτων ομάδων

 Σε χαιρετισμό τον οποίο ανέγνωσε εκ μέρους της στο 31ο Παγκύπριο Συνέδριο της Συντεχνίας Εργατοϋπαλλήλων, Γεωργίας, Δασών, Μεταφορών, Λιμενεργατών, Ναυτεργατών και Συναφών Επαγγελμάτων της ΠΕΟ, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Ανδρέας Ασσιώτης, η κ. Αιμιλιανίδου αναφέρθηκε στις άμεσες επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και του οικονομικού προγράμματος στην αγορά εργασίας και ειδικότερα στην απασχόληση.

Τόνισε ότι επιδίωξη της Κυβέρνησης είναι να οδηγήσει τον τόπο “σε βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία θα στηρίζεται στην επιχειρηματικότητα, στην καινοτομία και στηΝ προσέλκυση ξένων επενδύσεων.
 
“Οι στόχοι της Κυβέρνησης για αύξηση της απασχόλησης και μείωση της ανεργίας επιτυγχάνονται μέσω της οικονομικής ανάπτυξης. Μέχρι τότε, στο πλαίσιο των εκάστοτε δυνατοτήτων της, οι οποίες δυστυχώς περιορίζονται σήμερα από υποχρεώσεις που δημιουργήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, η Κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τον περιορισμό των αρνητικών συνεπειών της οικονομικής κρίσης στους εργαζομένους και τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας.
 
Θεωρούμε πως οι πολιτικές μας είναι αποτελεσματικές και αυτό αποδεικνύεται από τη συμμετοχή των ανέργων στα προγράμματα που έχουμε προωθήσει και συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση”, είπε η Υπουργός, αναφερόμενη σε μαζική συμμετοχή ανέργων πτυχιούχων στα προγράμματα της Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού, καθώς και στα προγράμματα επιδότησης της απασχόλησης του Υπουργείου.
 
Παράλληλα, συνέχισε, η Κυβέρνηση επιδιώκει να επικρατήσουν στον τόπο μας υγιείς εργασιακές σχέσεις.
 
Σ’ ό,τι αφορά τον ναυτιλιακό τομέα, κλάδος στον οποίο η ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ έχει μεγάλο αριθμό μελών, η κ. Αιμιλιανίδου σημείωσε ότι η Κυβέρνηση καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστικός και να συνεχίσει να συνδράμει θετικά στη βελτίωση της οικονομίας.
 
Όσον αφορά τον τομέα των χερσαίων μεταφορών, η Κυβέρνηση, είπε, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών και θα συνεχίσει τις προσπάθειες για τον εξορθολογισμό του.
 
Τέλος, όσον αφορά τη γεωργική ανάπτυξη, η Υπουργός ανέφερε πως η Κυβέρνηση εργάζεται στη βάση της θεμελιώδους αναγνώρισης του γεγονότος πως  η γεωργία εξακολουθεί  να παραμένει μια ιδιαίτερα σημαντική οικονομική δραστηριότητα, στην οποία, όπως είπε, πολλοί άνεργοι Κύπριοι στρέφονται σήμερα, λόγω κρίσης, για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...