Πέθανε ο πρώην υπουργός Άμυνας Χριστόδουλος Πασιαρδής

Ο εκλιπών υπήρξε διπλωμάτης καριέρας και από το 1974 υπηρέτησε σε διάφορες θέσεις στο υπουργείο Εξωτερικών, μεταξύ των οποίων γενικός διευθυντής και πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα και την Αυστραλία.

Υπήρξε επίσης γενικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών και διευθυντής του διπλωματικού γραφείου του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Σπύρου Κυπριανού. Στην κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου διετέλεσε υφυπουργός παρά τω Προέδρω, κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Άμυνας.

Ως υπουργός Άμυνας υπέγραψε μαζί με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας Βαγγέλη Μεϊμεράκη τη διακρατική συμφωνία για την παραχώρηση της ιδιοκτησίας των πυραύλων S-300 στην Ελλάδα

Ο αείμνηστος Χριστόδουλος Πασιαρδής γεννήθηκε στο Τσέρι στις 31 Ιανουαρίου 1944. Συμπλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές στο Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας. Ήταν πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διορίστηκε στη Διπλωματική Υπηρεσία τον Ιανουάριο του 1974, λίγους μήνες δηλαδή πριν από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή.

 

Bαθιά θλίψη  του Πρόεδρου της Δημοκρατίας για το θάνατο Χρ. Πασιαρδή

 Βαθιά θλίψη για το θάνατο του Χριστόδουλου Πασιαρδή εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

“Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο του έντιμου πολιτικού και φίλου Χριστόδουλου Πασιαρδή, ο οποίος προσέφερε στα κοινά ως Υπουργός Άμυνας, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και Πρέσβης της Δημοκρατίας”, σημειώνει σε γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αναφέρει ότι “ο Χριστόδουλος Πασιαρδής, ο οποίος διακρινόταν για το ήθος και την ακεραιότητα του, υπήρξε ένας μαχητής για την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπηρετώντας την πατρίδα μέσα από σημαντικά πολιτειακά αξιώματα”.

 “Προς την οικογένεια του εκλιπόντος εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια”, καταλήγει η γραπτή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

Θλίψη εκφράζει ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων για τον Χρ. Πασιαρδή

O Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, εξέφρασε θλίψη για το θάνατο του  Χριστόδουλου Πασιαρδή, με τον οποίον είχε συνδεθεί φιλικά όταν και οι δύο ήσαν Υπουργοί Άμυνας των χωρών τους. Η φιλία τους συνεχίστηκε και ενδυναμώθηκε έκτοτε.

Η είδηση του θανάτου του Χριστόδουλου Πασιαρδή, η παρουσία του οποίου στην Ελλάδα ως Πρέσβης της Κύπρου, τον έφερε σε επαφή με όλους τους Έλληνες πολιτικούς που επίσης τον εκτίμησαν βαθιά, συγκλόνισε τον κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Με θλίψη  πληροφορήθηκα την απώλεια του πρώην Υπουργού Άμυνας της Κύπρου και πρώην πρέσβη Χριστόδουλου Πασιαρδή.

Υπηρέτησε την Κύπρο με πίστη και αφοσίωση, με το ήθος και τον δυναμισμό του να είναι εκείνα τα αδιαπραγμάτευτα χαρακτηριστικά του που τον συντρόφευαν πάντα, σε όλη τη διαδρομή του.

Κατά τη θητεία μας ως Υπουργοί Άμυνας της Ελλάδας και της Κύπρου, συνεργαστήκαμε αρμονικά και κατακτήσαμε σπουδαίες στοχεύσεις προς όφελος των χωρών μας.

Η συνέπεια στις ιδέες και τις απόψεις του καθώς και η μαχητικότητα που επιδείκνυε για την προάσπιση τους ήταν ένα από τα χαρακτηριστικά του πολιτικού εκείνου, η απώλεια του οποίου βαρύνει την Κύπρο σήμερα.

Υπήρξε μαχητής μέχρι το τέλος.

Θα τον θυμόμαστε όλοι. Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και εμού προσωπικά, εκφράζω τα θερμά συλλυπητήρια προς τους οικείους του».

 

Βαθιά θλίψη Προέδρου Βουλής για το θάνατο Χρ. Πασιαρδή

Βαθιά θλίψη για το θάνατο του τέως Υπουργού και διπλωμάτη Χριστόδουλου Πασιαρδή, εκφράζει ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.

Σε γραπτή δήλωση, ο κ. Ομήρου σημειώνει ότι "ο Χριστόδουλος Πασιαρδής αφιέρωσε τη ζωή του στον αγώνα για την απαλλαγή της Κύπρου από την τουρκική κατοχή και την ανεξαρτησία της".

Επίσης, ο κ. Ομήρου εκφράζει προς την οικογένεια του εκλιπόντος ειλικρινή συλλυπητήρια εκ μέρους της Βουλής των Αντιπροσώπων.

 

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΔΗΣΥ για το θάνατο του Χρ. Πασιαρδή

Χ.Πασιαρδής: αφοσιωμένος στο καθήκον και πολιτειακός αξιωματούχος με ήθος

Εκφράζουμε τη θλίψη μας για το θάνατο του πρέσβη και πρώην υπουργού Χριστόδουλου Πασιαρδή.

Θα κρατάμε στη μνήμη τον για πολλά χρόνια αφοσιωμένο διπλωμάτη και στη συνέχεια πολιτειακό αξιωματούχο, Χριστόδουλο Πασιαρδή, ως έναν άνθρωπο ο οποίος με ακεραιότητα και ήθος πρόσφερε στη χώρα.

Απευθύνουμε στην οικογένειά του ειλικρινή συλλυπητήρια.

 

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΑΚΕΛ για το θάνατο του Χρ. Πασιαρδή

Θλίψη για το θάνατο του Χριστόδουλου Πασιαρδή

Το ΑΚΕΛ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του Χριστόδουλου Πασιαρδή.

Ο Χριστόδουλος Πασιαρδής υπήρξε καθόλη τη διάρκεια της ζωής του βαθύτατα προσηλωμένος στις δημοκρατικές αρχές και αξίες κάτι το οποίο χαρακτήρισε το βίο και την πολιτεία του τόσο στα δύσκολα χρόνια της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και μετέπειτα. Υπηρέτησε με εντιμότητα και υπευθυνότητα την πατρίδα μας από τη θέση του διπλωμάτη αλλά και από σημαντικές θέσεις στην κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου κατά την πενταετία 2003-2008.

Το ΑΚΕΛ εκφράζει προς την οικογένεια του Χριστόδουλου Πασιαρδή ειλικρινή συλλυπητήρια.

 

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΔΗΚΟ για το θάνατο του Χρ. Πασιαρδή

 Το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για το θάνατο του πρώην υπουργού Άμυνας, πρέσβη Χριστόδουλου Πασιαρδή.

Ο Χριστόδουλος Πασιαρδής, διακρινόταν για την ακεραιότητα του χαρακτήρος του, το ήθος, τη δημιουργικότητα, την οξύτητα σκέψης και την προσήνεια του λόγου του.

Άφησε πίσω του σημαντικό έργο ως υφυπουργός παρά τω Προέδρω, ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και ως υπουργός Άμυνας, την πενταετία 2003 - 2008 επί διακυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου.

Ευδόκιμη και ιδιαιτέρως σημαντική υπήρξε η πολυετής προσφορά του στη διπλωματική υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας σε όλες τις βαθμίδες της και ειδικότερα από τη θέση του Γενικού Διευθυντή του υπουργείου Εξωτερικών. Στη διπλωματική του διαδρομή, ξεχωρίζει όμως και η θητεία του ως πρέσβης στην Αθήνα.

 

Το Δημοκρατικό Κόμμα εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στη σύζυγο του Άβα και στην οικογένεια του.

 

Αυτούσια η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ για το θάνατο του Χρ. Πασιαρδή

Βαθιά θλίψη για το θάνατο του Χριστόδουλου Πασιαρδή

Το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για το θάνατο του πρώην Υπουργού και Διπλωμάτη Χριστόδουλου Πασιαρδή.

Ο Χριστόδουλος Πασιαρδής υπηρέτησε με ζήλο και αφοσίωση την Κύπρο ως διπλωμάτης, Υφυπουργός παρά τω Προέδρω και Υπουργός Άμυνας.  Ένθερμός πατριώτης ο Χριστόδουλος Πασιαρδής ανάλωσε τη ζωή του για την υπηρεσία της πατρίδας και την ελευθερία και την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Προς την οικογένεια του εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια.

 

Αυτούσια η ανακοίνωση του ΕΥΡΩΚΟ για το θάνατο του Χρ. Πασιαρδή

Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ εκφράζει θλίψη για το θάνατο του π. Υπουργού και πρέσβη Χριστόδουλου Πασιαρδή. Ο Χριστόδουλος Πασιαρδής διακρινόταν από μια αδιαπέραστη ακεραιότητα, σπάνιο ήθος και βαθύτατη αίσθηση χρέους και καθήκοντος. Ήταν ένας ξεχωριστός άνθρωπός που συγκέντρωνε την εκτίμηση, την αγάπη και τον σεβασμό όλων.

Ο Πρόεδρος, η ηγεσία και τα στελέχη του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ εκφράζουν τη συμπάθεια και τα ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια τους προς την οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

Το ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΜΜΑ ως ελάχιστο δείγμα εκτίμησης στον άνθρωπο, και πολιτικό Χριστόδουλο Πασιαρδή θα εκπροσωπηθεί στην κηδεία του.

 

Αυτούσια η ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών για το θάνατο του Χρ. Πασιαρδή

Θλίψη για το θάνατο του Χριστόδουλου Πασιαρδή

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών εκφράζει τη θλίψη του για το θάνατο του Χριστόδουλου Πασιαρδή, πρώην Υπουργού Άμυνας, Κυβερνητικού εκπροσώπου, Υφυπουργού παρά τω Προέδρω κλπ.

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον εκλιπόντα κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Τάσσου Παπαδόπουλου. Είχαμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε την ευρυμάθεια, τη φιλοπατρία και τον επαγγελματισμό του εκλιπόντος.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος. Στην κηδεία το Κίνημα θα αντιπροσωπευτεί από το Γενικό Γραμματέα κ. Γιώργο Περδίκη.

 

Αυτούσια η ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών για το θάνατο του Χρ. Πασιαρδή

Η Συμμαχία Πολιτών επιθυμεί να εκφράσει τη βαθιά της θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του

Επί ευκαιρία του θανάτου του πρώην Υπουργού Άμυνας και Διπλωμάτη κ. Χριστόδουλου Πασιαρδή,  η Συμμαχία Πολιτών επιθυμεί να εκφράσει τη βαθιά της θλίψη και τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς την οικογένεια και τους οικείους του.

Ο κ. Πασιαρδής υπήρξε εκ των στενότερων συνεργατών του αείμνηστου πρώην Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου, ειδικά τη δύσκολη περίοδο πριν και μετά το Δημοψήφισμα του 2004. Χαρακτηριζόταν από ήθος και εργατικότητα, τα οποία αποτελούν σημαντικές και απαραίτητες αξίες στις δύσκολες εποχές που διανύουμε.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.