7 χρόνια στη φυλακή ο 44χρονος που εισήγαγε ναρκωτικά στην Κύπρο

Συγκεκριμένα, ο Stancovic βρέθηκε ένοχος μετά από ακροαματική διαδικασία στις κατηγορίες της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, της εισαγωγής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β, δηλαδή, 3902,5 γραμμαρίων κάνναβης, της προμήθειας ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β από άλλο πρόσωπο, της κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β και της  κατοχής ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β, με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.
 
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν στις 18 Φεβρουαρίου 2013, έφτασε στο αεροδρόμιο Λάρνακας μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών ένα πακέτο το οποίο, στον τελωνειακό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι περιείχε ποσότητα κάνναβης.
 
Μετά από απόφαση της ΥΚΑΝ να γίνει ελεγχόμενη παράδοση το πακέτο μεταφέρθηκε στα γραφεία της εταιρείας ταχυμεταφορών σε χωριό της επαρχίας Λάρνακας όπου μετέβησαν δύο Σέρβοι, ο Ivan Vidakovic 29 ετών και ο Rade Stancovic 43 ετών για να το παραλάβουν. 
 
Οι Σέρβοι παρουσιάστηκαν στα γραφεία της εταιρείας, το απόγευμα της 19ης Φεβρουαρίου 2013, με τον 43χρονο να εισέρχεται εντός των γραφείων και τον 29χρονο να περιμένει έξω.
 
Τη συγκεκριμένη στιγμή εμφανίστηκαν στο γραφείο οι αστυνομικοί οι οποίοι επέστησαν την προσοχή των δύο Σέρβων στο νόμο.  
 
Μόλις οι δύο αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς, ο 29χρονος πέταξε στο έδαφος μια ταυτότητα και μια άδεια οδηγού τα οποία αργότερα διαπιστώθηκε ότι ήταν πλαστά αφού έφεραν την φωτογραφία του νεαρού αλλά διαφορετικό όνομα από το δικό του.
 
Διαβάζοντας την απόφαση για την ποινή, ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Νικόλαος Σάντης αναφέρθηκε στην αγόρευση του κατηγορουμένου για σκοπούς μετριασμού της ποινής, αφού δεν αντιπροσωπεύεται από δικηγόρο, μετά από δική του συνταγματική επιλογή, ο οποίος υιοθέτησε το περιεχόμενο της Έκθεσης Κοινωνικής Έρευνας που ετοιμάστηκε για το Δικαστήριο.
 
Ο κ. Σάντης αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη έκθεση, πρόσθεσε πως αξιολογήθηκαν όλα όσα τέθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου και σημείωσε ότι «η σοβαρότητα των επίδικων αδικημάτων αναδεικνύεται με ενάργεια από τις ανώτατες προβλεπόμενες ποινές φυλάκισης.
 
Εξήγησε ακόμα ότι τα αδικήματα «κατατάσσονται ως σοβαρά ενόψει και των ευρύτερων κοινωνικών και άλλων συνεπόμενων που επιφέρουν στον κοινωνικό ιστό. Αυτή η σοβαρότητα, μαζί με την πολύ μεγάλη συχνότητα διάπραξης των υπό αναφορά εγκλημάτων, σε συνδυασμό και με την κοινωνική απαξία που τα χαρακτηρίζει, καλούν στην επιβολή αποτρεπτικών ποινών».
 
Ο κ. Σάντης πρόσθεσε πως το Δικαστήριο έλαβε υπόψη για σκοπούς επιμέτρησης της ποινής, το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορούμενου, την ηλικία του, τις οικογενειακές και προσωπικές του περιστάσεις, τις επιπτώσεις της καταδίκης και ποινής του στον ίδιο και στην οικογένεια του, συμπεριλαμβανομένης της συμβίας του και το γεγονός ότι θα εκτίσει την όποια ποινή φυλάκισης του επιβληθεί, μακριά από τη χώρα του, την οικογένεια, τη συμβία του και τους συγγενείς του.
 
Στην απόφαση του Κακουργιοδικείου ο κ. Σάντης έκανε αναφορά και στην ποινή φυλάκισης 5μιση ετών, που επέβαλε το ίδιο Δικαστήριο στις 26/9/2013 στον Ivan Vidakovic.
 
Πρόσθεσε ακόμα ότι στην επιμέτρηση της ποινής φυλάκισης του Rade Stancovic σημειώθηκε ο προεξάρχων ρόλος του στο σχεδιασμό, προγραμματισμό και εκτέλεση των επίδικων εγκλημάτων καθώς και στο γεγονός ότι τα 3902,5 γραμμάρια κάνναβης «δεν είναι από τα σκληρότερα ναρκωτικά».
 
Ο κ. Σάντης ανέφερε επίσης ότι για την 1η κατηγορία, δηλαδή συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, επιβάλλεται στον κατηγορούμενο ποινή   φυλάκισης 3 ετών, για τη 2η κατηγορία δηλαδή εισαγωγή ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β, ποινή φυλάκισης 7 ετών για την 3η κατηγορία δηλαδή προμήθεια ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β από άλλο πρόσωπο, ποινή φυλάκισης 7 ετών, στην 5η κατηγορία δηλαδή κατοχή ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β, με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα,  ποινή φυλάκισης 7 ετών ενώ δεν επιβλήθηκε ποινή στην 4η κατηγορία δηλαδή κατοχή ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β.
 
Το Κακουργιοδικείο όρισε όπως οι ποινές συντρέχουν ενώ διέταξε όπως κατασχεθούν τα ναρκωτικά και καταστραφούν μετά την παρέλευση του χρόνου έφεσης.
 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...