Το Υπ. Άμυνας ενισχύει το θεσμό της Εφεδρείας

Του Θησέα Ιωάννου
 
Στην σύσκεψη η οποία συγκλήθηκε για πρώτη φορά παρευρέθησαν ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού, η Παγκύπρια Ομοσπονδία Εφέδρων Αξιωματικών και οι Παγκύπριοι Συνδέσμοι Εφέδρων Καταδρομέων, Αποφοίτων Στρατονομίας, Εφέδρων Πυροβολικού και Εφέδρων Τεθωρακισμένων. 
 
Ο Υπουργός Άμυνας επανέλαβε για ακόμη μια φορά ότι η Άμυνα της χώρας στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στην εφεδρεία ενώ αναφέρθηκε και σε κάποιες από τις αποφάσεις της σημερινής συνάντησης: 
 
"Ορίζεται μόνιμος σύνδεσμος των Εφέδρων και Απόστρατων Αξιωματικών με το Υπουργείο. Δηλαδή, έχει οριστεί ανώτερος αξιωματικός, ο οποίος θα έχει την ευθύνη της άμεσης και συνεχούς επαφής με τους Συνδέσμους για οποιοδήποτε θέμα και για σκοπούς αλληλοενημέρωσης. Οι Σύνδεσμοι θα υποβάλουν προτάσεις στην επόμενη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθέι στον στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης του θεσμού της εφεδρείας με στόχο από τη μια τη βελτίωση της εκπαίδευσης και από τη άλλη, της μείωσης της άσκοπης σπατάλης χρόνου κατά τις παρουσιάσεις". 
 
Εξάλλου ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Εφέδρων Αξιωματικών, Κύπρος Μάνουλος, τόνισε ότι διαχρονικά ο Σύνδεσμος των Εφέδρων Αξιωματικών, αλλά και οι Σύνδεσμοι Εφέδρων όλων των όπλων και σωμάτων της Εθνικής Φρουράς, για δεκαετίες τώρα, είναι δίπλα από την Εθνική Φρουρά και από το Υπουργείο Άμυνας. 
 
Ο κυριος Μανουλος πρόσθεσε ότι οι έφεδροι αξιωματικοί στηρίζουν το στράτευμα χωρίς κανένα απολύτως κέρδος για τος ιδίους.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.