Οξύ το στεγαστικό πρόβλημα για τους νέους στη Δερύνεια

Ο Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων πως η απώλεια του 75% της γης Δήμου λόγω της τουρκικής εισβολής είχε ως αποτέλεσμα να χαθεί το μεγαλύτερο τμήμα της οικιστικής ζώνης. Οι νέοι της περιοχής ζητούν όπως λειτουργήσουν τα στεγαστικά προγράμματα στη γη που γειτνιάζει στην ουδέτερη ζώνη που ελέγχεται από τα Ηνωμένα Εθνη, να γίνει δηλαδή διαχωρισμός τεμαχίων οικοπέδων σε αυτήν την περιοχή για παραχώρηση σε νεαρά ζευγάρια.
 
Πρόσθεσε ακόμα ότι «στο πλαίσιο αναζωογόνησης της γραμμής αντιπαράθεσης πρέπει να εντάσσονται πρωτοβουλίες που έχουν σχέση με την αναπαλαίωση παλαιών κτηρίων και την προώθηση της επιχειρηματικότητας”. Συνεχίζοντας, ο κ. Καραγιάννης είπε, “δεν ζητούμε πολλά παρά μόνο την παραμονή των ακριτών νέων μας στη Δερύνεια».
 
Ταυτόχρονα σημείωσε πως «έχει προχωρήσει με ενέργειες για το συγκεκριμένο θέμα προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, δηλαδή τα Υπουργεία Εσωτερικών και Εξωτερικών και τα Ηνωμένα Εθνη».
 
 
 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.