Ο ΑΝΤ1 αποκαλύπτει: Μας χρεώνουν ρεύμα για να φωτίζουν την κατοχή

Του Πέτρου Μελαϊση 

Ενα δυσβάστακτο οικονομικό βάρος εκατομμυρίων ευρώ, σηκώνει η Κυπριακή Δημοκρατία και κατ' επέκταση οι φορολογούμενοι πολίτες, από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα κατεχόμενα, που παραμένει απλήρωτη. 

Σύμφωνα με στοιχεία που εξασφάλισε ο ΑΝΤ1, η αξία της ανείσπρακτης κατανάλωσης με τις τιμές που ίσχυαν κατά τον χρόνο καταγραφής για την περίοδο 1964 - 2012 ανέρχεται συνολικά σε 269 εκατομμύρια ευρώ. 

Μόνο κατά το 2012 η αξία του ρεύματος που κατανάλωσαν στα κατεχόμενα και δεν εξοφλήθηκε ήταν ένα εκατομμύριο 18 χιλιάδες 563 ευρώ, και είναι. 

Ο Χρίστος Τουφεξής, διευθυντής έργου λειτουργίας αγοράς, παρακολουθεί επί χρόνια το θέμα, συγκεντρώνοντας στοιχεία και αριθμούς, που αποδεικνύουν το κόστος και οι απόψεις του είναι προσωπικές και διατυπώνονται, σύμφωνα με τον ίδιο, με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας. 

Να σημειωθεί, ότι η παροχή προς τα κατεχόμενα συνεχίζεται μέχρι σήμερα παρά τις διαμαρτυρίες και υποδείξεις μελών της Βουλής.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.