Ίσοι με μια κοινότητα οι νεκροί των τροχαίων, λέει ο Υπ. Δικαιοσύνης

*Το ρεπορτάζ είναι του Θησέα Ιωάννου

Συμπλήρωσε ότι η Κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση ενός συστήματος ολικής διαχείρισης του τροχαίου προβλήματος, που θα καταλήγει στο καθορισμό συγκεκριμένων δράσεων και ενεργειών επίτευξης των στόχων αυτών, εντός συγκεκριμένων χρόνων υλοποίησης τους.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Νικολάου, μιλώντας στο 15ο Σεμινάριο Οδικής Ασφάλειας, στη Λευκωσία, είπε ότι ο αριθμός των νεκρών έχει μειωθεί κατά το ήμισυ από το 2003, όμως πρόσθεσε ότι είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι η πλειοψηφία δεν έφερε ζώνη ασφαλείας ή προστατευτικό κράνος, όπως επίσης και το ότι μεγάλη μερίδα ήταν κάτω των 25 ετών.
 
«Διαπιστώνοντας ότι μέχρι και το 78% των θυμάτων την τελευταία δεκαετία, θα μπορούσαν σήμερα να βρίσκονται στη ζωή αν έφεραν ζώνη ασφαλείας ή προστατευτικό κράνος, η Αστυνομία αναλώνει τουλάχιστο 120 μέρες το χρόνο σε στοχευμένες εκστρατείες που αφορούν στη χρήση τους» είπε.
 
Πρόσθεσε ότι άλλες τόσες μέρες επενδύονται σε εκστρατείες και εκδηλώσεις διαφώτισης, όπως διαλέξεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, σε σχολεία, σε οργανωμένα σύνολα και σε άλλα προγράμματα.
 
Παράλληλα επισήμανε ότι εδώ και δέκα ημέρες βρίσκεται σε ισχύ η νέα πολιτική για στοχευμένες παρατηρήσεις και προειδοποιήσεις, αντί καταγγελιών και τις επιθετικής αστυνόμευσης.
 
Συγκεκριμένα είπε ότι από τις 25 Οκτωβρίου έχουν επεκταθεί τα αδικήματα τα οποία επιδέχονται παρατήρηση ή προειδοποίηση, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα 382 συμπολίτες μας να έχουν δεχθεί παρατήρηση, ενώ 44 δέχθηκαν προειδοποίηση.
 
Εξάλλου, ο Υπουργός ανέφερε ότι η διοργάνωση του σεμιναρίου Οδικής Ασφάλειας έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού επικεντρώνεται φέτος στα Συστήματα Παθητικής Ασφάλειας, όπως είναι οι ζώνες ασφαλείας, τα προστατευτικά κράνη, οι αερόσακοι.
 
Στόχος του σεμιναρίου, είπε, είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των εμπλεκομένων στα θέματα οδικής ασφάλειας με σκοπό την προστασία οδηγών και επιβατών και την ασφαλή διακίνηση τους στο οδικό δίκτυο.
 
Στα πλαίσια του Προγράμματος Διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, είπε ότι δίδεται ιδιαίτερη έμφαση στην ενεργότερη συμμετοχή του πολίτη στον τομέα της πρόληψης και επιδεικνύεται ιδιαίτερη ευαισθησία στην εκπαίδευση και επιμόρφωση όλων.
 
Το σεμινάριο διοργανώνεται για 15η συνεχή χρονιά από το Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, δια του Τμήματος Τροχαίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Συγκοινωνιών.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...