Αδικαιολόγητα τα αυριανά απεργιακά μέτρα του προσωπικού λένε οι ΒΒ

Συγκεκριμένα, οι ΒΒ αναφέρουν πως "είναι θλιβερό ότι οι Συντεχνίες αποφάσισαν να λάβουν απεργιακά μέτρα και αρνήθηκαν να προσέλθουν σε διάλογο" και σημειώνουν ότι, αν δεν συνεχιστεί η τρέχουσα παγοποίηση, τόσο στην αυτόματη τιμαριθμική αύξηση, όσο και στις προσαυξήσεις, το μισθολόγιο θα αυξηθεί κατά 10% περίπου τον επόμενο χρόνο.

 
"Αυτό είναι ένα οικονομικό βάρος που δεν μπορούμε να επωμιστούμε και είναι αδικαιολόγητο σε μια περίοδο σοβαρών οικονομικών προβλημάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη στιγμή που οι μισθοί αλλού στην Κύπρο μειώνονται", συμπληρώνουν.
 
Η ανακοίνωση αναφέρει ότι τα προηγούμενα χρόνια η Διοίκηση των Βάσεων μπορούσε να αντισταθμίσει τις αυξήσεις στο μισθολόγιο, μειώνοντας προσωπικό και περιορίζοντας τις δυνατότητές της, υποδεικνύοντας παράλληλα πως "αυτό γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο, καθώς ο οργανισμός έχει μειωθεί σε μέγεθος".
 
Απαντώντας στις καταγγελίες ότι οι αριθμοί των Βρετανών εξαρτώμενων υπαλλήλων έχουν αυξηθεί για να αντισταθμιστεί το γεγονός ότι οι Κύπριοι υπάλληλοι έχουν μειωθεί και ότι απειλείται το ταμείο προνοίας και τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα, οι ΒΒ δηλώνουν πως "η αλήθεια είναι ότι οι αριθμοί των Βρετανών εξαρτώμενων υπαλλήλων μειώνονται κάθε χρόνο τα τελευταία πέντε χρόνια και δεν υπάρχει πρόθεση να αλλάξουμε κανένα Ταμείο Προνοίας και κανένα συνταξιοδοτικό ωφέλημα που έχει κερδηθεί από τα μέλη μέχρι σήμερα".
 
Με βάση τα πιο πάνω, καταλήγουν στις ανακοίνωση τους οι ΒΒ, "θεωρούμε ότι τα απεργιακά μέτρα δεν μπορούν να δικαιολογηθούν καθώς γίνονται για να υποστηρίξουν αυξήσεις στους μισθούς που ξεπερνούν κατά πολύ τις τιμές της αγοράς" και επαναλαμβάνουν την πρόθεση τους να προχωρήσουν σε διάλογο με τις Συντεχνίες, ώστε να εξεταστούν "εναλλακτικές μέθοδοι οι οποίες θα διατηρήσουν τους μελλοντικούς μισθούς και τα ωφελήματα σε βιώσιμη τροχιά".
 
Η δίωρη προειδοποιητική απεργία των Κύπριων εργαζομένων στις ΒΒ θα πραγματοποιηθεί από τις 6:45 μέχρι τις 8:45.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.