Στο σκαμνί η Κύπρος για μη εφαρμογή περιβαλλοντικής νομοθεσίας

Ειδικότερα, με δύο επιστολές αιτιολογημένης γνώμης, η Κομισιόν καλεί την Κύπρο να αποστείλει στοιχεία σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η νομοθεσία της ΕΕ σχετικά με τον περιορισμό της χρήσης ορισμένων επικίνδυνων ουσιών σε ηλεκτρικό και ηλεκτρονικό εξοπλισμό έχει μεταφερθεί στο εσωτερικό δίκαιό της.
 
Σύμφωνα με την Επιτροπή, η Κύπρος δεν έχει μεταφέρει στο εθνικό της δίκαιο τους κανόνες για τον περιορισμό των επικίνδυνων ουσιών στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό και, σε ξεχωριστή υπόθεση, δεν έχει επίσης μεταφέρει στο εθνικό δίκαιο τα τεχνικά μέτρα σχετικά με τις εξαιρέσεις ορισμένου εξοπλισμού που περιέχει μόλυβδο.
 
Εφόσον η Κύπρος δεν τήρησε τις αρχικές προθεσμίες η Επιτροπή απέστειλε προειδοποιητικές επιστολές. Επειδή οι ανεπάρκειες δεν έχουν επανορθωθεί ακόμη, η Επιτροπή αποστέλλει σήμερα δύο αιτιολογημένες γνώμες. Αν η Κύπρος δεν ενεργήσει δεόντως εντός δύο μηνών, οι υποθέσεις μπορεί να παραπεμφθούν στο Δικαστήριο της ΕΕ, το οποίο μπορεί να επιβάλει και πρόστιμο, αναφέρει η Επιτροπή.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...