Ο Πρόεδρος υπέγραψε το βιβλίο συλλυπητήριων για το θάνατο του Β. Μάρτενς

Σε δηλώσεις αμέσως μετά την υπογραφή του βιβλίου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι ο Βίλφριντ Μάρτενς ήταν «μια προσωπικότητα με την οποία συνδεόμουν στενότατα και την οποίαν χαρακτήριζε η ιδιαίτερη αγάπη προς την ευρωπαϊκή Ιδέα, αλλά και προς το δίκαιο, γενικότερα».

 
«Πλείστες τόσες ήσαν οι ανακοινώσεις και η συμπαράσταση που είχαμε δεχθεί για τα δίκαια του κυπριακού λαού και συνεπώς, είναι με ευγνωμοσύνη που θα τον θυμάμαι πάντοτε», πρόσθεσε.  
 
Στο συλλυπητήριο του μήνυμα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έγραψε τα ακόλουθα: «Είναι με την πιο βαθιά λύπη που έλαβα τα θλιβερά νέα για το θάνατο ενός εξαίρετου φίλου και Ευρωπαίου πρωτοπόρου, του Βίλφριντ Μάρτενς. Ο Βίλφριντ ήταν πατρική φιγούρα για όλους μας στο ΕΛΚ. Θα τον θυμούμαστε ως έναν εξέχοντα πολιτικό, όχι μόνο για την πατρίδα του το Βέλγιο, όπου υπηρέτησε ως Πρωθυπουργός για 13 συνολικά χρόνια, αλλά και για την Ευρώπη γενικότερα».
 
Έγραψε, επίσης, ότι «ο Βίλφριντ ήταν ένας Ευρωπαίος ηγέτης, ένας ένθερμος υποστηρικτής της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, ένας οραματιστής που ένωσε την πολιτική μας οικογένεια και προώθησε τις βασικές αξίες του ΕΛΚ σε ολόκληρη την Ευρώπη, αφήνοντας πίσω του μια αξιοσημείωτη κληρονομιά».
 
«Θα του είμαστε παντοτινά ευγνώμονες και θα τον έχουμε πάντα στις καρδιές μας.
Εκ μέρους του λαού και της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας, μεταφέρω τα πιο ειλικρινή και από καρδιάς συλλυπητήρια στην τεθλιμμένη οικογένεια, όπως και στο λαό και την Κυβέρνηση του Βασιλείου του Βελγίου», καταλήγει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο μήνυμά του.
 
 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.