Επίσκεψη προέδρου ΔΗΣΥ στο GC School of Careers

Του Θησέα Ιωάννου

 
 Αν δεν υπήρχε η ιδιωτική εκπαίδευση, η οποία απορροφά το 20% των μαθητών, τότε το κράτος θα επιβαρυνόταν με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ επιπλέον, δήλωσε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, Αβέρωφ Νεοφύτου, μετά από επίσκεψη του στο GC School of Careers, στέλνοντας μήνυμα στην Πολιτεία ότι η δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση πρέπει να τυγχάνουν της ίδιας μεταχείρισης: 
 
«Θέλουμε να συγχαρούμε την ιδιωτική πρωτοβουλία που έρχεται ως συμπλήρωμα στη δημόσια εκπαίδευση. Σήμερα είναι η ευκαιρία να στείλουμε ένα μήνυμα πως η πολιτεία πρέπει να αντιμετωπίζει με τον ίδιο τρόπο που αντιμετωπίζει τη δημόσια παιδεία και την ιδιωτική.» 
 
Και σημείωσε ότι το κόμμα του στηρίζει και τη δημόσια αλλά και την ιδιωτική παιδεία. 
Την ίδια ώρα, προειδοποίησε πως αν η Πολιτεία δεν δείξει την απαραίτητη ευαισθησία στην ιδιωτική εκπαίδευση, η ανεργία στον τομέα θα αυξηθεί κατακόρυφα. 
 
Ο Διευθυντής του GC School of Careers, Αιμίλιος Χατζηπετρής, ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία του Δημοκρατικού Συναγερμού το ενδιαφέρον:  "Το πιο σοβαρό απ’ όλα είναι το οικονομικό».Πρέπει να ληφθούν έγκαιρα μέτρα για οικονομική ελάφρυνση των γονιών που στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία», διαφορετικά, δεν θα αντέξουν κάποια ιδιωτικά σχολεία, με όλα τα επακόλουθα". 
 
Τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού συνόδευσαν οι κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Τορναρίτης και ο προϊστάμενος του τομέα παραγωγικότητας και ανάπτυξης Χαράλαμπος Σταυρίδης.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.