Διαμαρτυρία μαθητών του Λυκείου Γιαννάκη Ταλιώτη στη Γεροσκήπου

Διαμαρτύρονται επειδή δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στο σχολείο τους τρία μαθήματα κατεύθυνσης αρχαία, λατινικά και αρχιτεκτονικό σχέδιο.

Οι οργανωμένοι γονείς αλλά και οι τοπικές αρχές της Γεροσκήπου θεωρούν ότι η μη τοποθέτηση στο σχολείο επιπρόσθετου μικρού αριθμού εκπαιδευτικών οδηγεί στη συρρίκνωση του περιφερειακού Λυκείου της Γεροσκήπου στο οποίο φοιτούν μαθητές όχι μόνο από την Γεροσκήπου, αλλά και από 17 κοινότητες της ανατολικής Πάφου.

Ταυτόχρονα, σημείωσαν, δημιουργούνται σχολεία- μαμούθ, αφού ενώ το σχολείο τους συρρικνώνεται, με τους μαθητές να μειώνονται περίπου κατά 100 τα δυο τελευταία χρόνια, στο γειτονικό δήμο της Πάφου και στο Α’ Λύκειο ο αριθμός των μαθητών ξεπερνά τους 750.
 
Η πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Λυκείου  Γεωργία Χαραλαμπίδου δήλωσε στο πλαίσιο της εκδήλωσης διαμαρτυρίας ότι τα συγκεκριμένα μαθήματα είναι μαθήματα πρόσβασης για να παρακαθίσουν τα παιδιά στις Παγκύπριες εξετάσεις για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Απηύθυνε επίσης έκκληση προς το Υπουργείο Παιδείας να εξετάσει το αίτημα τους με ιδιαίτερη ευαισθησία.
Εξάλλου, και ο δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης που παρέστη στην εκδήλωση χαρακτήρισε δικαιολογημένο το αίτημα των μαθητών. Η μη τοποθέτηση κάθε χρόνο εκπαιδευτικών μαθημάτων κατεύθυνσης στην ουσία αποψιλώνει το σχολείο της Γεροσκήπου, είπε.
 
Από την πλευρά του ο επαρχιακός πρώτος λειτουργός Μέσης Εκπαίδευσης Ιωάννης Ευθυμίου δήλωσε ερωτηθείς σχετικά, ότι ο μοναδικός λόγος που δεν έχουν σχηματιστεί τα συγκεκριμένα τμήματα είναι ο μικρός αριθμός μαθητών που είχαν επιδείξει ενδιαφέρον για τα μαθήματα κατεύθυνσης.
 
Όπως εξήγησε, για να δημιουργηθεί ένα τμήμα θα πρέπει να υπάρχουν τουλάχιστον 10 ενδιαφερόμενοι μαθητές και στην περίπτωση της Γεροσκήπου και για τα τρία μαθήματα ήταν πολύ λιγότεροι.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.