Έξω από τις τάξεις για 3η ημέρα μαθητές του Δημοτικού Κάτω Πύργου

Γονείς και μαθητές υποστηρίζουν ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει τηρήσει την συμφωνία που είχε επιτευχτεί το 2012 για την στελέχωση του σχολείου με 6 δασκάλους ανεξάρτητα από τον αριθμό των μαθητών που θα φοιτούσαν στο σχολείο λόγω των ιδιαιτεροτήτων της ακριτικής και απομονωμένης περιοχής.
 
Ο πρόεδρος του συνδέσμου γονέων του σχολείου Νίκος Κλεάνθους, ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, δήλωσε ότι στην έκτακτη γενική συνέλευση χθες βράδυ κατατέθηκαν δυο προτάσεις.
 
Οι μαθητές να επιστρέψουν στις αίθουσες διδασκαλίας και να συνεχισθεί η προσπάθεια για την τοποθέτηση τουλάχιστον ενός ακόμη εκπαιδευτικού στο σχολείο ή συνέχιση των μέτρων.
 
Όλοι ανεξαίρετα οι γονείς που ήταν παρόντες στην συνέλευση, όπως είπε, τάχθηκαν υπέρ της συνέχισης των μέτρων, αναμένοντας τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας για το θέμα.
Στο δημοτικό του Κάτω Πύργου έχουν τοποθετηθεί φέτος τρεις δάσκαλοι με πλήρη απασχόληση, ο διευθυντής και ένας ακόμη για μερικές ώρες την εβδομάδα.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.