Επιστρατεύουν εκπαιδευτικούς στις Κεντρικές Φυλακές

 Του Θησέα Ιωάννου

 

Επιστρατεύουν εκπαιδευτικούς στις Κεντρικές Φυλακές.

Οι Υπουργοί Δικαιοσύνης και Παιδείας έθεσαν επί τάπητος , εισήγηση η οποία ετοιμάστηκε από το Πανεπιστήμιο Νεάπολης σε συνεργασία με τις Κεντρικές Φυλακές και το Υπουργείο Δικαιοσύνης με στόχο την αναβάθμιση του Προγράμματος Εκπαίδευσης των φυλακισμένων στις Κεντρικές Φυλακές.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης προσδιόρισε και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των μέτρων .

Με αυτό τον τρόπο τόνισε ο κύριος Νικολάου θα δώσουν τη δυνατότητα στους φυλακισμένους να αποκτήσουν ή να βελτιώσουν τις γενικότερές τους γνώσεις αλλά πολύ δε περισσότερο να αποκτήσουν τεχνική κατάρτιση ούτως ώστε με την αποφυλάκισή τους να μπορούν πιο εύκολα να ενταχθούν στην κοινωνία.

Υπολογίζεται ότι το ενδιαφέρον για αυτό το πρόγραμμα θα είναι περίπου στους 300 φυλακισμένους, ενώ υπολογίζεται ότι από αυτούς τουλάχιστον γύρω στους 100 θα είναι εκείνοι οι οποίοι θα παρακολουθήσουν το πρόγραμμα και θα το συμπληρώσουν.

Επίσης θα παρέχεται η δυνατότητα στους φυλακισμένους αν δεν συμπληρώσουν το πρόγραμμα εντός του χώρου των φυλακών κατά τον χρόνο της φυλάκισής τους να μπορούν να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους και στη συνέχεια.

 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.