Ενάντια στην κλιμάκωση της έντασης στη Συρία η Κύπρος

 

 

Χωρίς αμφιβολία, η κατάσταση στη χώρα συνεχίζει να είναι εξαιρετικά έκρυθμη και η Κύπρος είναι ενάντια στην περαιτέρω χρήση βίας και την κλιμάκωση της έντασης, τονίζεται στη δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως υπογραμμίζεται " η ενδεχόμενη χρήση χημικών όπλων δεν μπορεί παρά να μας προκαλεί μεγάλη ανησυχία, αφού μια τέτοια εξέλιξη, πέραν της παραβίασης του Διεθνούς Δικαίου και των τραγικών επιπτώσεων που έχει στον Συριακό λαό, δύναται να επηρεάσει και ολόκληρη την γειτονική περιοχή, συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου".

Το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει επίσης πως "η Κυπριακή Δημοκρατία χαιρετίζει την πρόσφατη αποστολή στη Συρία της ομάδας εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για τα χημικά όπλα. Η χρήση τέτοιων όπλων μαζικής καταστροφής δεν μπορεί να περάσει χωρίς συνέπειες και καταδικάζεται ανεπιφύλακτα," προστίθεται. 

Τέλος,  σε σχέση με τα δημοσιεύματα για ενδεχόμενη χρήση των Βρετανικών Βάσεων, το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως δεν επιθυμεί, στο παρόν στάδιο, να προβεί στον όποιο σχολιασμό τους, "αφού δεν ετέθη επί του παρόντος τέτοιο θέμα", όπως σημειώνεται.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.