8ήμερη κράτηση για τους 3 συλληφθέντες στην υπόθεση τ/κ γης

 

 

 

Οι τρεις ύποπτοι, που συνελήφθηκαν χθες Δευτέρα, παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου στη Λάρνακα το οποίο εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης κράτησής τους.  Πρόκειται για τον επιχειρηματία Νίκο Λίλλη και τους λοχίες της ΚΥΠ, Κώστα Μιαμηλιώτη και Λευτέρη Μούσκο, οι οποίοι ήδη τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

Οπως αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση, οι τρεις συνελήφθησαν για συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς καταδολίευση, απάτη, δόλιες συναλλαγές σε ακίνητη περιουσία που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, απάτη κατά την πώληση ή υποθήκευση περιουσίας, δεκασμό και απόσπαση από δημόσιο λειτουργό, δωροληψία για επίδειξη ευνοιοκρατικής στάσης από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες , αδικήματα διαφθοράς.

Τα αδικήματα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, διαπράχθηκαν μεταξύ του έτους 2007 έως και τις 18/07/2013, στις επαρχίες Λάρνακας, Αμμοχώστου και Λευκωσίας.

Νωρίτερα: 

Πρόκειται  για 42χρονο από την επαρχία Λάρνακας, καθώς επίσης και δύο μέλη της Αστυνομίας, ηλικίας 40 και 53 χρόνων , τα οποία τέθηκαν ήδη σε διαθεσιμότητα.

`Οπως αναφέρεται σε αστυνομική ανακοίνωση, οι τρεις συνελήφθησαν για συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνομωσία προς καταδολίευση, απάτη, δόλιες συναλλαγές σε ακίνητη περιουσία που ανήκει σε άλλο πρόσωπο, απάτη κατά την πώληση ή υποθήκευση περιουσίας, δεκασμό και απόσπαση από δημόσιο λειτουργό, δωροληψία για επίδειξη ευνοιοκρατικής στάσης από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εξουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες , αδικήματα διαφθοράς.

Τα αδικήματα όπως αναφέρεται στην αστυνομική ανακοίνωση, διαπράχθηκαν μεταξύ του έτους 2007 έως και τις 18/07/2013, στις επαρχίες Λάρνακας, Αμμοχώστου και Λευκωσίας.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της εν λόγω υπόθεσης προέκυψε μαρτυρία εναντίον των τριών προσώπων τα οποία και συνελήφθησαν βάσει δικαστικών ενταλμάτων.

Νωρίτερα: 

Η αστυνομία μετά από οδηγίες του υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου προχώρησε στην  ποινική διερεύνηση των νέων στοιχείων που είχαν προκύψει στην υπόθεση της αγοραπωλησίας του τουρκοκυπριακού τεμαχίου στην Δρομολαξιά, και την εμπλοκή του Ταμείου Συντάξεων των εργαζομένων της CYTA.

Όπως δήλωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης, σχετικά με την υπόθεση έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα δύο αστυνομικοί (βίντεο στο πάνω μέρος της είδησης) 

Το απόγευμα η Αστυνομία φόρεσε χειροπέδες στους δύο αστυνομικούς, 40 και 53 χρόνων, καθώς και σε έναν επιχειρηματία, 43 ετών.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον τέταρτου προσώπου, ο οποίος πρόσφατα αφυπηρέτησε από την Αστυνομική Δύναμη. 

 

 

 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.