Πορεία διαμαρτυρίας εκπαιδευτικών των επιμορφωτικών για τη συλλογική σύμβαση

Το θέμα θα συζητηθεί και σε συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, όπως δήλωσαν οι Γενικοί Γραμματείς Μιχάλης Μιχαήλ και Σαββάκης Τούλουπος, της Oμοσπονδίας Eργατοϋπαλλήλων Κυβερνητικοστρατιωτικών και Δημοσίων Yπηρεσιών Κύπρου (OEKΔY) - ΣEK και της Παγκύπριας Συντεχνίας Εργαζομένων στις Υπηρεσίες (ΠΑΣΕΫ) - ΠΕΟ, αντιστοίχως, σε χαιρετισμούς τους στις δεκάδες των αδιόριστων εκπαιδευτικών που συγκεντρώθηκαν σήμερα στο άλσος πλησίον του Νοσοκομείου "Μακάριος Γ΄ στη Λευκωσία και στη συνέχεια πορεύθηκαν προς το Υπουργείο Παιδείας, όπου και επέδωσαν υπόμνημα προς τον Υπουργό, το οποίο παρέλαβε η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου, Ολυμπία Στυλιανού. 

 
Πορευόμενοι οι διαμαρτυρόμενοι εκπαιδευτικοί και στη συγκέντρωσή τους στο προαύλιο του Υπουργείου, κρατούσαν πινακίδες και πανό με συνθήματα και φώναζαν ρυθμικά "Αγώνας διαρκείας είναι η απάντηση στον Υπουργό Παιδείας", "Πού είναι τώρα κύριε Υπουργέ οι δεσμεύσεις σας οι προεκλογικές", "Το Υπουργείο Παιδείας καταπατεί εργασιακά δικαιώματα", "Ανεργία για κάποιους και διπλές θέσεις για άλλους", "Το Υπουργείο Παιδείας να σεβασθεί την υπογραφή του", "Η Παιδεία δεν θέλει υπεργολάβους" και "Όχι στο κλείσιμο του ΙΔΑΒΕΠ".
 
Με το υπόμνημά τους, οι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί του ΙΔΑΒΕ καλούν τον Υπουργό Παιδείας όπως αντιμετωπίσει "το αυτονόητο" αίτημά τους για διασφάλιση της απασχόλησής των και για διατήρηση της σχέσης εργοδότη - εργοδοτουμένου, "εφαρμόζοντας συλλογική σύμβαση εργασίας".
 
"Σας κάνουμε έκκληση", συνεχίζουν οι διαμαρτυρόμενοι, "να επανεξετάσετε την απόφασή σας, ενεργώντας μέσα στο πλαίσιο των διακηρύξεων του Προέδρου της Δημοκρατίας, για ενίσχυση των αδύνατων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, όπως είναι και οι νέοι αδιόριστοι εκπαιδευτικοί του ΙΔΑΒΕΠ".
 
Ενάντια στην αγορά υπηρεσιών και την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης η ΠΟΕΔ 
 
Ενάντια στην αγορά υπηρεσιών και την ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης τάσσεται η ΠΟΕΔ.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, σε χθεσινή σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Υπουργό στις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις ότι το ΙΔΑΒΕΠ καταργείται και τα προγράμματα επαναφέρονται στο Υπουργείο Παιδείας, με τις θέσεις εργασίας να διατηρούνται  υπό το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών.
 
"Ως ΠΟΕΔ θεωρούμε θετική εξέλιξη την κατάργηση του ΙΔΑΒΕΠ και την επαναφορά των προγραμμάτων στο Υπουργείο Παιδείας. Η Οργάνωση, από την πρώτη στιγμή, είχε καταθέσει σαφή διαφωνία στην υπαγωγή των Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων και των ΚΙΕ σε Φορέα Ιδιωτικού Δικαίου, ζητώντας, ταυτόχρονα, επαναφορά των ρυθμίσεων που εφαρμόζονταν πριν από την ίδρυση του ΙΔΑΒΕΠ", αναφέρει η ΠΟΕΔ.
 
Παράλληλα, σημειώνει ότι "απορρίπτουμε, όμως, το διορισμό των συναδέλφων μας στους πιο πάνω τύπους σχολείων, με το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών και με τρόπο που θα συνεπάγεται, πιθανό, απώλεια δικαιωμάτων (ανεργιακό επίδομα, άδειες) και/ή εισοδημάτων ή και θέσεων εργασίας".
 
Η ΠΟΕΔ καλεί με επιστολή της το Υπουργείο να αναθεωρήσει την απόφασή του για το καθεστώς αγοράς υπηρεσιών και ζητά να οριστεί νέα συνάντηση ΥΠΠ και εκπαιδευτικών Οργανώσεων στην οποία να συζητηθούν τρόποι ορθής στελέχωσης των Ολοήμερων και των ΚΙΕ.
 
 
 
 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.