Πασχαλινό Τραπέζι: Ειδικοί αναλύουν τα μυστικά για φλαούνες και τσουρέκια

 Του Σωκράτη Ιωακείμ

 

Χωρίς φλαούνα για τους Κύπριους, Πάσχα δεν μυρίζει φθάνει βέβαια να γνωρίζει τα μυστικά τους αυτός που τα φτιάχνει.

Συναντήσαμε 4 ειδικούς οι οποίοι μας ανέλυσαν τα μυστικά για τα εύγεστα Πασχαλινά εδέσματα.

Το τσουρέκι το Πάσχα είναι ένα ελληνικό έθιμο και όλοι λίγο πολύ το γευτήκαμε. Σπιτικό ή όχι, σκέτο, με σοκολάτα, βανίλια, μαρμελάδα και ότι τραβάει η ψυχή του καθενός, είναι πασίγνωστο και εγγυημένο σύμφωνα με το Στέφανο Νικολάου.

Πάντως σύμφωνα με το τελευταίο παρατηρητήριο τιμών του Υπουργείου Εμπορίου με εξαίρεση τις τιμές στο πρόβειο τυρί της φλαούνας και στο αιγοπρόβειο και συσκευασμένο χαλούμι οι τιμές στα υπόλοιπα πασχαλινά εδέσματα όπως τα τσουρέκια και τις φλαούνες παρουσιάζονται αισθητά μειωμένες σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο

 

 

ΑΝΤONY EVANG

25/04/2016>17:50

οι φλαουνες, που φτιαχνουν οι φουρνοι από το 2010 γεμιση==μεσα βαζουν πατατα, αλευρι και λιγο τυρι δεν λεω πόσο τις % στα 100 γραμαρια γεμησης περιεχουν αναλογα με το ειδος του τυριου, προσεχετε να πειτε στο κοσμο τι τρωτε, και οι τιμες σφαζουν από το 2011 προς τα πανω κατά 1.75 ευρο το κιλο συνηθη πωληση Α ΠΟΙΟΤΗΤΑ 1.99 ΤΟ ΚΙΛΟ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.