Ιερά Σύνοδος για την κατάσταση της οικονομίας και του λαού

Όπως δήλωσε ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιο,  η Ιερά Σύνοδος θα ασχοληθεί με τη θλίψη και την κατήφεια που κατέχει το λαό λόγω των μέτρων που του επιβλήθηκαν από την τρόικα και από τη θέση στην οποία βρέθηκε ο τόπος.

 
Θα πρέπει, είπε, να δούμε προς δύο κατευθύνσεις τα πράγματα. Πρώτα, συνέχισε, προς ορισμένους «δικούς μας» οι οποίοι «έχουν κατασπαράξει πραγματικά και την υπόληψη του κράτους μας, αλλά και την περιουσία μισθοσυντήρητων φτωχών ανθρώπων» που συγκέντρωναν για να σπουδάσουν τα παιδιά τους, και να έχουν κάτι για τα υστερινά τους.
 
Πρόσθεσε επίσης, πως θα πρέπει «να στραφούμε και προς τους διεθνείς δανειστές μας οι οποίοι χωρίς ίχνος δικαίου, αλλά και με την αίσθηση ότι πρέπει να μας καταπιέσουν για να υποχωρήσουμε και σε θέματα αρχών στο εθνικό μας θέμα, επιβάλλουν αυτούς τους πρωτόγνωρους όρους όπως είπε, που σε κανένα άλλο λαό δεν επέβαλαν ούτε είναι δυνατό να επιβάλουν».
 
Απαντώντας σε ερώτηση πόσο είναι εφικτή η πρόταση του Αρχιεπισκόπου για την παραχώρηση της εκκλησίας της περιουσίας στην προσπάθεια να βοηθηθεί ο τόπος, ο Πάφου Γεώργιος είπε «νομίζω ότι θα βρεθεί η λύση από την ίδια την κυβέρνηση», προσθέτοντας πως αν βρεθούν άνθρωποι οι οποίοι έχουν χρήματα εκτός της Κύπρου ή εντός και θα μπορούν να δεχτούν ω υποθήκευση αυτή την περιουσία θα πάρει τα χρήματα η εκκλησία και θα τα διαθέσει για την κοινωνία.
 
Είπε επίσης πως υπάρχει η πιθανότητα να τεθεί και αυτό το θέμα προς συζήτηση αύριο στην Ιερά Σύνοδο. Ο Μητροπολίτης Πάφου πρόσθεσε πως η Εκκλησία της Κύπρου είναι έτοιμη να δώσει ακόμη και τα σκεύη των εκκλησιών και τα τιμαλφή. Έχει καταρρακωθεί η αξιοπρέπεια της πατρίδας μας, κλυδωνίζεται το ίδιο το κράτος μας και η ύπαρξη μας, και θα πρέπει, κατέληξε, να κάνουμε τα πάντα για να προσπαθήσουμε να σταθούμε στα πόδια μας.
 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...