Κραυγή αγωνίας από τις εθελοντικές οργανώσεις μετά το κούρεμα των καταθέσεων

Ο Πρόεδρος του ΠΣΣΕ Σταύρος Ολυμπίου, εξέφρασε την ανησυχία και την αγωνία των εθελοντικών οργανώσεων για τη βιωσιμότητα των προγραμμάτων τους που ανέρχονται, όπως είπε, γύρω στα 300 και τα οποία υπηρετούν χιλιάδες συνανθρώπους μας, ασθενείς,  άπορους, ηλικιωμένους και παιδιά. 

 
Το κούρεμα των καταθέσεων είπε ο κ. Ολυμπίου, φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση τις εθελοντικές οργανώσεις γιατί τα χρήματα που έχουν καταφέρει να συλλέξουν με πολλή κόπο, με θυσίες των εκατοντάδων χιλιάδων εθελοντών και την οργάνωση πολλών δραστηριοτήτων για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους για τους προσεχείς μήνες, έχουν κουρευθεί.  
 
Ο κ. Ολυμπίου είπε ότι από το κούρεμα καταθέσεων έχουν εξαιρεθεί κάποια φιλανθρωπικά ιδρύματα, όμως αυτό δεν είναι καθόλου ικανοποιητικό γιατί από το κούρεμα των καταθέσεων πρέπει να εξαιρεθούν όλες οι εθελοντικές οργανώσεις γιατί δεν υπάρχουν οργανώσεις που επιτελούν καλύτερο ή μεγαλύτερο έργο από άλλες.
 
Εξέφρασε, επίσης, την ανάγκη όπως «το συντομότερο δυνατόν και με συνοπτικές διαδικασίες θα πρέπει να χορηγηθεί στις οργανώσεις η κρατική χορηγία, τουλάχιστον στα περσινά επίπεδα γιατί οποιεσδήποτε μεγάλες περικοπές στην χορηγία θα έχουν άμεσες επιπτώσεις στη λειτουργία και τη βιωσιμότητα των οργανώσεων».  
 
Κάλεσε, παράλληλα, την Κυβέρνηση, τους αρμόδιους φορείς του κράτους, τη νομοθετική εξουσία, να λάβουν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ώστε να τύχουν οι οργανώσεις προστασίας και βοήθειας «για να μπορέσουν να επιτελέσουν το θεάρεστο έργο το οποίο επιτελούν».
 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.