Η Βουλή ενημερώθηκε για τις προτεραιότητες του υπουργείου Άμυνας

 Της Στέλλας Κόκκινου

 

Καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να κατατεθεί η αίτηση για ένταξη της Κύπρου στο συνεταιρισμό για την ειρήνη εντός του 2013 δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Φώτης Φωτίου στο πλαίσιο ενημέρωσης της επιτροπής άμυνας της βουλής για τις προτεραιότητες του υπουργείου του.

Τόνισε δε ότι θα είναι μία εξαιρετικά δύσκολη προσπάθεια την οποία θα καταβάλουν από κοινού τα δύο υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας.

Οι προτεραιότητες του είπε θα κινηθούν γύρω από τρεις άξονες διατήρηση της ειρήνης και της ασφάλειας, την προστασία των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας στην αποκλειστική οικονομική μας ζώνη και την αναβάθμιση της στρατιωτικής διπλωματίας

Ανέφερε επίσης ότι έχει ήδη δώσει οδηγίες να ολοκληρωθούν οι κανονισμοί που αφορούν τις κρίσεις τις προαγωγές και τις αφυπηρετήσεις της εθνικής φρουράς.

 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.