Πάνω από 100 εκπαιδευτικοί συμμετείχαν σε συνέδριο για τη βία στα σχολεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην αντιμετώπιση της βίας στα σχολεία και στη δημιουργία θετικής συμπεριφοράς εντός και εκτός των σχολικών μονάδων στοχεύει το εκπαιδευτικό συνέδριο

Συνέδριο για την προώθηση του συστήματος θετικής συμπεριφοράς στα σχολεία πραγματοποιήθηκε το πρωί με τη συμμετοχή πέραν των 100 εκπαιδευτικών και φορέων της εκπαίδευσης, καθώς και εμπειρογνωμόνων από το εξωτερικό. Το συνέδριο χαιρέτησε ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομου Προδρόμου.

«Η βία στο σχολείο αποτελεί ένα διαχρονικό δυστυχώς παγκόσμιο κοινωνικό φαινόμενο που έχει επιπτώσεις σε πάρα πολλά επίπεδα και στη μαθησιακή διαδικασία και στη ψυχική υγεία», είπε ο Υπουργός Παιδείας.

Το συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο του έργου «Δημιουργώντας Ενιαία, Θετικά και Συμπεριληπτικά Σχολικά Περιβάλλοντα μέσω του Συστήματος Προώθησης Θετικής Συμπεριφοράς SWPBS».

Η Διευθύντρια του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, Αθηνά Μιχαηλίδου, είπε πως «δεν επικεντρώνεται σε σχολεία που παρουσιάζουν προβλήματα συμπεριφοράς. Αντίθετα δημιουργεί δομές και διαδικασίες για την πολυεπίπεδη στήριξη όλων των παιδιών σε όλους τους σχολικούς χώρους».

Την διοργάνωση ανέλαβαν το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου, το ερευνητικό κέντρο CARDET και ο συμβουλευτικός οργανισμός INNOVADE.

«Για να βελτιωθούν τα σχολεία χρειάζεται και αυτή η κουλτούρα της δια βίου μάθησης, της επαγγελματικής μάθησης να συνεχίσει και να αναπτύσσεται», επισήμανε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Cardet, Χαράλαμπος Βρασίδας.

Πρωταρχική επιδίωξη του συνεδρίου ήταν να αναδείξει τη σημασία και τα οφέλη της δημιουργίας ενιαίων σχολικών συστημάτων για την καλλιέργεια κοινωνικών δεξιοτήτων και την προώθηση θετικής συμπεριφοράς των παιδιών εντός και εκτός των σχολικών μονάδων.


Δημήτρης Κώστα

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...