Τι περιλαμβάνει το μνημόνιο μεταξύ Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων και ΘΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Πρόεδρος του ΔΣ του ΘΟΚ, Αντιγόνη Παπαφιλίππου, εστίασε στον ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα και την πολύπτυχη φύση του θεάτρου

Με στόχο την ενδυνάμωση του χαρακτήρα των ευάλωτων ατόμων και την παροχή ευκαιριών υγιούς απασχόλησης μακριά από εξαρτήσεις, αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου και Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου υπέγραψαν το μεσημέρι μνημόνιο συνεργασίας για τα επόμενα δύο χρόνια. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρος της Αρχής, δρ. Χρίστο Μηνά, «δια μέσου των κοινών δράσεων τίποτε άλλο δεν γίνεται παρά να προωθούμε τη δημιουργική απασχόληση και την υγιή ενασχόληση όλων των συνανθρώπων μας αλλά ιδιαίτερα των εξαρτημένων συνανθρώπων μας οι οποίοι έχουν τα ίδια δικαιώματα με τον υπόλοιπο πληθυσμό». 

Από την πλευρά της η πρόεδρος του ΘΟΚ, Αντιγόνη Παπαφιλίππου δήλωσε ότι «ο ΘΟΚ στέκεται πάντα αρωγός σε κινήσεις που στόχο έχουν τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού αλλά και σε κινήσεις που στόχο έχουν την πρόληψη. Είναι γι΄αυτό που η υπογραφή του μνημονίου σήμερα συνάδει ακριβώς με τη γενικότερη πολιτική μας για δημιουργία προϋποθέσεων πρόσβασης σε όλους τους πολίτες στην τέχνη του θεάτρου». 

Το Μνημόνιο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: 

  • Πραγματοποίηση θεατρικών επισκέψεων από άτομα που ανήκουν σε ευάλωτους πληθυσμούς 
  • Παροχή από τον ΘΟΚ δωρεάν ή μειωμένων εισιτηρίων για συγκεκριμένες θεατρικές παραστάσεις που ανεβάζει μέσα στα πλαίσια της παροχής εναλλακτικής υγιούς απασχόλησης παιδιών και νέων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, καθώς των ατόμων που βρίσκονται σε θεραπευτική διαδικασία. 
  • Πραγματοποίηση δωρεάν εργαστηρίων και/ή συζητήσεων προς εξυπηρετούμενους σε προγράμματα που αδειοδοτεί η ΑΑΕΚ. 

Η νέα συνεργασία περιστρέφεται γύρω από τον πυλώνα κοινωνικής υποστήριξης στο πλαίσιο της εθνικής στρατηγικής εναντίον των εξαρτήσεων 21-28.

Μαίρη Αυξεντίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...