Το μήνυμα του Υπουργού Υγείας για τα τρία χρόνια εφαρμογής του ΓεΣΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα αναφέρεται σε μια «κοινωνική κατάκτηση» η οποία πρέπει να προφυλαχτεί ως κόρη οφθαλμού

Με το σύνθημα, «ισότιμη πρόσβαση στις Υπηρεσίες Υγείας», στέλνει το δικό του μήνυμα για τα τρία χρόνια ζωής του ΓεΣΥ ο Υπουργός Υγείας.

Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλα αναφέρεται σε μια «κοινωνική κατάκτηση» η οποία πρέπει να προφυλαχτεί ως κόρη οφθαλμού, ευχαριστώντας όλους όσοι στήριξαν και συμμετέχουν στο Σύστημα.

Παρακολουθείστε το μήνυμα του Υπουργού:

Τρία χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την έναρξη εφαρμογής του ΓεΣΥ. Μίας κοινωνικής κατάκτησης που ήταν απαίτηση της κοινωνίας για πολλές δεκαετίες και με την πολιτική βούληση του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη έγινε πραγματικότητα. Εδώ και τρία χρόνια το ΓεΣΥ έχει αγκαλιαστεί από τους πολίτες, εξυπηρετεί χιλιάδες ασθενείς ανά ημέρα και η προσοχή όλων μας πρέπει να είναι στραμμένη στη συνεχή βελτίωση και αναβάθμισή του, στην αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων παρουσιάζονται χωρίς να αλλάξει η φιλοσοφία του συστήματος. 

Το ΓεΣΥ, αυτά τα τρία χρόνια, πέρασε μέσα από συμπληγάδες και κατάφερε να επιβιώσει, στέλνοντας το μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις πως το ΓεΣΥ ήρθε για να μείνει στη ζωή των πολιτών. 

Οι αριθμοί είναι ενδεικτικοί: 

917,000 δικαιούχοι του ΓεΣΥ έχουν εγγραφεί σε κατάλογο Προσωπικού Ιατρού,
777,000 δικαιούχοι επισκέφθηκαν τους Προσωπικούς τους Ιατρούς,
756,000 δικαιούχοι επισκέφθηκαν τους ειδικούς ιατρούς, 
769,000 δικαιούχοι προμηθεύτηκαν φάρμακα,
159,000 δικαιούχοι έλαβαν υπηρεσίες ενδονοσοκομειακής φροντίδας.

Στα τρία χρόνια ζωής του ΓεΣΥ, συμμετέχουν: 

711 Προσωπικοί Ιατροί
1969 Ειδικοί Ιατροί
159 Εργαστήρια
1076 Άλλοι επαγγελματίες υγείας
687 Οδοντίατροι 
587 Φαρμακεία 
58 Νοσηλευτήρια

Το ΓεΣΥ όχι μόνο άντεξε σε πρωτόγνωρες συνθήκες πίεσης, όπως αυτή της πανδημίας, αλλά απέδειξε ότι μπορεί να θωρακίσει τη δημόσια υγεία κατά τον καλύτερο και πιο αποδοτικό τρόπο.

Παράλληλα, για διασφάλιση της βιωσιμότητας του ιδίου του Συστήματος Υγείας, βρίσκονται σε εξέλιξη ενέργειες και δράσεις από τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας που θα συμβάλλουν στην ομαλοποίηση της λειτουργίας του Συστήματος και στην αντιμετώπιση των καταχρήσεων. Σε αυτές μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται:

Λειτουργία εφημερευόντων ιατρείων από προσωπικούς ιατρούς για ενήλικες και παιδιά, τα οποία θα λειτουργούν απογεύματα και αργίες.
Ένταξη των ΤΑΕΠ ιδιωτικών νοσηλευτηρίων που είναι συμβεβλημένα με το ΓεΣΥ,
Εφαρμογή αυστηρότερων ποινών σε παρανομούντες παρόχους υπηρεσιών ή/και δικαιούχους,
Εντατικοποίηση των ελέγχων σε συνεργασία με εξωτερικούς συμβούλους και τον Παγκύπριο Ιατρικό Σύλλογο,
Ένταξη στο ΓεΣΥ επιπλέον καινοτόμων φαρμάκων, και 
Υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ενημέρωσης, των δικαιούχων του ΓεΣΥ, για την ορθή χρήση του Συστήματος και τη μείωση των καταχρήσεων.

Ως Υπουργείο Υγείας θα διασφαλίσουμε με κάθε τρόπο την ύπαρξη του Γενικού Συστήματος Υγείας. Το ΓεΣΥ ήρθε για να μείνει και ανήκει στους πολίτες αυτής της χώρας, στους πάροχους και τους δικαιούχους του. Απευθύνω έκκληση προς όλους, όπως προστατεύσουν τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση που έγινε στη χώρα μας από το 1960 σαν κόρη οφθαλμού.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...