«Ενώνουν δυνάμεις» για ένα καλύτερο αύριο για τους ασθενείς με καρκίνο και τις οικογένειες τους (ΒΙΝΤΕΟ)

Ενωμένες οι εννέα οργανώσεις ασθενών που αποτελούν τη Μόνιμη Επιτροπή Καρκίνου της ΟΣΑΚ

Για πρώτη φορά οι εννέα οργανώσεις ασθενών που αποτελούν τη Μόνιμη Επιτροπή Καρκίνου της ΟΣΑΚ διοργάνωσαν την ημερίδα «ενώνουμε δυνάμεις για το αύριο» ώστε να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο για τα άτομα με εμπειρία καρκίνου και τις οικογένειες τους. 

«Ένας στόχος που έχει τεθεί ψηλά στη βαθμίδα προτεραιοτήτων της πολιτείας, επιδιώκοντας μέσα από μια στοχευόμενη πολιτική την ολιστική αντιμετώπιση του καρκίνου και είναι με μεγάλη ικανοποίηση που διαπιστώνονται τα απτά αποτελέσματα της προσπάθειας αυτής», δήλωσε η Πρώτη Κυρία, Άντρη Αναστασιάδη.

Στόχος της ημερίδας η ευθυγράμμιση όλων των φορέων στα θέματα καρκίνου, η ανάδειξη των σημαντικών θεμάτων και ο καθορισμός προτεραιοτήτων και πολιτικών που πρέπει να προωθηθούν με την εμπλοκή των αρμόδιων φορέων για θέματα που αφορούν και επηρεάζουν τους ασθενείς με καρκίνο. 

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής Καρκίνου ΟΣΑΚ, Αντώνη Τρύφωνος,  «ο καρκίνος δεν αφορά μόνο την υγεία, αποτελεί ένα κοινωνικό πρόβλημα και χρειάζεται προσπάθεια από όλους μας».
 
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημερίδας παρουσιάστηκε η χαρτογράφηση της Κυπριακής πραγματικότητας στην ογκολογία ενώ ακολούθησε ανάλυση των πέντε πυλώνων της Εθνικής Στρατηγικής του Καρκίνου. 

«Το Ευρωπαϊκό σχέδιο για την καταπολέμηση του καρκίνου είναι τώρα πραγματικότητα και η καθημερινή προσπάθεια υλοποίησης όλων των δράσεων του που ανακοινώσαμε το 2021 είναι σε πλήρη εξέλιξη», ανέφερε η Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων, Στέλλα Κυριακίδου. 

Ο καρκίνος στους πνεύμονες αποτελεί την πιο συχνή μορφή καρκίνου, με τον καρκίνο του εντέρου και του μαστού να είναι οι κυριότερες μορφές. 

Ντέπυ Νικολάου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...