Συνάντηση ΥΠΕΣ με αντιπροσωπεία του ΤΕΠΑΚ για θέματα υποδομών και στεγαστικών αναγκών

«Το σημαντικότερο ήταν το θέμα ανάπτυξης του οικισμού «Βερεγγάρια» για τη στέγαση των φοιτητών του Πανεπιστημίου», ανέφερε ο Πρύτανης Καθ. Παναγιώτης Ζαφείρης

Συνάντηση με θέμα τη στήριξη της προσπάθειας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) για δημιουργία σύγχρονων υποδομών για ανάπτυξη και μετεξέλιξή του, αλλά και ικανοποίηση των στεγαστικών του αναγκών, διεξήχθη την Πέμπτη μεταξύ του Υπουργού Εσωτερικών (ΥΠΕΣ), Νίκου Νουρή και αντιπροσωπείας του Πανεπιστημίου, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε το Υπουργείο.  

Σημειώνεται ότι σε δηλώσεις του ο ΥΠΕΣ είπε ότι κατά τη συνάντηση με τον Πρύτανη και το Συμβούλιο του ΤΕ.ΠΑ.Κ. συζητήθηκαν τα προβλήματα που μέχρι στιγμής, όπως ανέφερε, δεν έχουν ξεπεραστεί για να γίνει κατορθωτή η υλοποίηση και η έκδοση των απαιτούμενων αδειών.

Επιπλέον, ο κ. Νουρής σημείωσε ότι τέθηκαν χρονοδιαγράμματα και η μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί. «Όλα τα θέματα έχουν συζητηθεί. Θεωρώ ότι είναι ζήτημα πλέον οι υπηρεσίες να συντονιστούν καλύτερα», ανέφερε.

«Υπάρχει και από τις δύο πλευρές η διάθεση και η βούληση να υλοποιήσουμε αυτό το εξαιρετικά σημαντικό έργο. Στους επόμενους μήνες είμαι αισιόδοξος ότι ένα προς ένα τα έργα θα προωθηθούν και θα βρουν τη λύση τα όποια προβλήματα που είχαν ανακύψει», κατέληξε ο Υπουργός Εσωτερικών.  

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, Δρ Χρίστος Χωματάς, στις δηλώσεις του ευχαρίστησε τον Υπουργό για την πολύ εποικοδομητική συνάντηση. «Όντως συζητήθηκαν όλα τα θέματα όλων των πόλων του Πανεπιστημίου του ΤΕΠΑΚ και θεωρώ ότι μπήκαμε στον δρόμο να βρούμε τις απαραίτητες λύσεις, ούτως ώστε να προχωρήσει το Πανεπιστήμιο σε ανάπτυξη για το καλό του τόπου και της πόλης της Λεμεσού», είπε.

Συνέχισε λέγοντας ότι αναφορά έγινε στο θέμα χωροθέτησης του πρώην οικισμού «Βερεγγάρια» που βρίσκεται στον Δήμο Κάτω Πολεμιδιών. Εξέφρασε την πεποίθηση ότι η ανέγερση εκεί φοιτητικών εστιών και ερευνητικών κέντρων όπως του Κέντρου Αριστείας ERATOSTHENES (EXCELSIOR H2020) του ΤΕΠΑΚ., «θα δώσει μια άλλη διάσταση στο Πανεπιστήμιο και στην πόλη της Λεμεσού».

Ο Πρύτανης Καθ. Παναγιώτης Ζαφείρης είπε ότι συζητήθηκε η κτηριακή ανάπτυξη του Πανεπιστήμιου ΤΕΠΑΚ. Σημείωσε ότι τα κτηριακά θέματα αφορούσαν στην καρδιά της Λεμεσού και την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου στο κέντρο της πόλης, δηλαδή του Β’ πόλου ανάπτυξης, που αφορά στο Παλαιό Νοσοκομείο και την Τεχνική Σχολή Λεμεσού.

Πρόσθεσε ότι το σημαντικότερο ήταν το θέμα ανάπτυξης του οικισμού «Βερεγγάρια» για τη στέγαση των φοιτητών του Πανεπιστημίου, όπως είπε, «και την ανάπτυξη των ερευνητικών κέντρων που έχουμε δρομολογήσει». 

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...