Στη δίνη ενός νέου κύκλου εσωστρέφειας και αντιπαραθέσεων η ΕΔΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Συνήλθε εκτάκτως το Πολιτικό Γραφείο της ΕΔΕΚ. Όλες οι εξελίξεις

Στη δίνη ενός νέου κύκλου εσωστρέφειας και αντιπαραθέσεων, εισέρχεται η ΕΔΕΚ. 

Σε συνέντευξη Τύπου, Ομάδα Πρωτοβουλίας υπό την ονομασία «Για τη σωτηρία της ΕΔΕΚ», με αποκορύφωμα κοινό μήνυμα υποστήριξης από τους βουλευτές του κόμματος Κωστή Ευσταθίου και Ηλία Μυριάνθους, ζήτησε επιτακτικά τη διεξαγωγή, το συντομότερο δυνατό, νέου Συνεδρίου για την εκλογή ηγεσίας, με κανονικές, όπως αναφέρει εσωκομματικές διαδικασίες και κοινά αποδεκτό μητρώο μελών. 

Στο μήνυμα των Κωστή Ευσταθίου και Ηλία Μυριάνθους, το οποίο διαβάστηκε στη συνέντευξη Τύπου, αναφέρεται, επίσης, πως η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχίσει όπως είναι σήμερα και γίνεται λόγος για αναβάπτιση του κόμματος για να επανεύρει τη δυναμική του, με σεβασμό στις καταστατικές πρόνοιες. 
«Θεωρούμε ότι επιτέλους θα πρέπει να γίνει ένα ξεκαθάρισμα από την αρχή, του Μητρώου Μελών και την ίδια στιγμή, να προχωρήσουμε σε κανονικές διαδικασίες όπως προνοούνται μέσα από το Καταστατικό», δήλωσε ο Ηλίας Μυριάνθους. 

Εκ μέρους της Ομάδας Πρωτοβουλίας, Γιάννης Πιερίδης, Λουίζα Μαυρομμάτη και Μιχάλης Τερέπεης, εξαπέλυσαν δριμύτατη επίθεση κατά του Προέδρου της ΕΔΕΚ. 

Κατηγόρησαν τον Μαρίνο Σιζόπουλο για αυταρχισμό, ψευδολογία, επαναλαμβανόμενη παραβίαση του καταστατικού, καταστρατήγηση των αποφάσεων των κομματικών οργάνων, συστηματική αλλοίωση πρακτικών. 

Ζήτησαν, παράλληλα, έλεγχο των οικονομικών, του ταμείου, αλλά και της διαχείρισης της περιουσίας του κόμματος. 

«Θέλουμε την ελεύθερη συμμετοχή των μελών, σε όλες τις διαδικασίες, τζιαί με ένα δημοκρατικό και έντιμο Συνέδριο, να βάλουμε τους όρους, το πλαίσιο, μέσα από το οποίο θα λειτουργήσει από δω και πέρα η ΕΔΕΚ», σημείωσε ο Γιάννης Πιερίδης.

Τα εσωκομματικά προβλήματα, είπε ο τέως Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, δεν προέκυψαν τους τελευταίους μήνες ή τον τελευταίο ένα χρόνο, αλλά χρονολογούνται, μετά το Συνέδριο του 2017, που διεξήχθη με ενιάμισι χιλιάδες μέλη. 

«Ο κύριος Σιζόπουλος, χωρίς καμία απόφαση συλλογικού οργάνου, εξεκίνησε μια διαδικασία ξεκαθαρίσματος Μητρώου, όπως το ονόμασε τότε», είπε ο Μιχάλης Τερέπεης. 

Η πρωτοβουλία, την οποία στηρίζουν ιστορικά στελέχη της παράταξης, υποστηρίζει πως αυτή εκπροσωπεί τη μεγάλη πλειοψηφία των παραδοσιακών ψηφοφόρων και μελών του κόμματος. 

«Φέρνω σαν παράδειγμα, τες θέσεις του Μαρίνου Σιζόπουλου για το ΓεΣΥ. Οι οποίες, δεν εκφράζουν τις θέσεις του κόμματος, δεν εκφράζουν την ιδεολογία του κόμματος την ΕΔΕΚ, ούτε τους ψηφοφόρους, τα μέλη, τα στελέχη και τους φίλους του κόμματος», υποστήριξε η Λουίζα Μαυρομμάτη.

Απηύθυναν παράλληλα, κάλεσμα στους ΕΔΕΚίτες να συμπορευθούν μαζί τους και να συμμετέχουν σε μεγάλη ανοικτή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες για να ληφθούν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα της Πρωτοβουλίας. 

Σημειώνεται ότι το Πολιτικό Γραφείο συνήλθε εκτάκτως στις έξι και μισή απόψε, με στόχο να μελετήσει τις εξελίξεις και να τοποθετηθεί έναντι της Ομάδας Πρωτοβουλίας.

Όπως ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης (26/05), τα τελευταία γεγονότα που έλαβαν χώρα στην ΕΔΕΚ με αφορμή την προκήρυξη και τη διενέργεια του 14ου συνεδρίου, τραυμάτισαν την αξιοπιστία του κόμματος.

«Χωρίς να αναλύουμε τους λόγους που οδήγησαν κάποια μέλη σε αυτή τη συμπεριφορά, η εξέλιξη των γεγονότων επιβεβαίωσε ότι με τις ενέργειες τους δεν επιδίωκαν, όπως υποστήριζαν, τη διαφάνεια και τις δημοκρατικές διαδικασίες για τη λήψη αποφάσεων, την πιστή τήρηση του καταστατικού, την πραγματοποίηση ενός δημοκρατικού συνέδριου για την εκλογή της νέας ηγεσίας του κόμματος», αναφέρει η ανακοίνωση.

Ωστόσο, το Πολιτικό Γραφείο του κόμματος, θέλοντας να δώσει μια τελευταία ευκαιρία σε όσους πραγματικά πιστεύουν στη διαφάνεια, τις δημοκρατικές διαδικασίες και στη προοπτική της ΕΔΕΚ, τους καλεί να προσέλθουν και να καταθέσουν τις απόψεις τους στα συλλογικά όργανα του κόμματος, στο πλαίσιο ενός εποικοδομητικού και συναινετικού διαλόγου, με στόχο την επίλυση των όποιων προβλημάτων έχουν, κατά την άποψη, τους προκύψει. 


Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...