Τουρισμός: Δύσκολο να αναπληρωθούν πλήρως οι απώλειες από τη ρωσική αγορά (ΒΙΝΤΕΟ)

Τι προτείνει ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ

Εφικτός παραμένει ο στόχος να ξεπεράσουμε τα 2 εκατομμύρια τουριστών που είχαμε πέρσι παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν δήλωσε ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, με το πέρας της επιτροπής εμπορίου, στην οποία συζητήθηκε μεταξύ η πρόταση νόμου για τη λειτουργία ξενώνων τύπου «hostels». 

Ακατόρθωτο να αναπληρωθούν πλήρως οι απώλειες από την ρωσική αγορά, ωστόσο μπορούμε να καλύψουμε περίπου το 25% από άλλες αγορές. 

«800 χιλιάδες αφίξεις να τις χάνεις από τη μια μέρα στην άλλη δεν αναπληρώνονται τόσο εύκολα και θα μπορέσουμε να το αναπληρώσουμε από κάποιες καινούργιες αγορές όπως είναι ίσως η Γαλλία και οι αφίξεις από Γερμανία από Αυστρία, από Ελβετία από Σκανδιναβικές χώρες κατά πάσα πιθανότητα θα προσεγγίσουν τις αφίξεις του 2019», είπε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος.

Να καλύψουν το νομοθετικό κενό που υπάρχει στην λειτουργία των ξενώνων επιδιώκουν με κοινή πρόταση νόμου ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ ούτως ώστε να υπάρχει κατηγοριοποίηση αυτού του είδους των καταλυμάτων που σήμερα ανέρχονται στα 20 Παγκύπρια και να ελέγχονται για την ασφάλεια και την υγιεινή. 

«Κάνουμε βήματα μπροστά στο να έχουμε τουριστική υπηρεσία ολοκληρωμένη και να μην περιορίζεται σε 2- 3 περιοχές της Κύπρου αλλά να κατανέμεται και το τουριστικό προϊόν σε όλες τις περιοχές», ανέφερε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Κυριάκος Χατζηγιάννη.

Ο Βουλευτής του ΔΗΚΟ, Χρύσης Παντελίδης, δήλωσε ότι, «προσελκύει μια πολύ συγκεκριμένη κατηγορία τουριστών κυρίως νέους που επιλέγουν να ταξιδεύουν ανά τον κόσμο με μια βαλίτσα στον ωμό και να προσθέτουν στον τουριστικό εισόδημα των χωρών». 

Στόχος της επιτροπής, η πρόταση νόμου να οδηγηθεί στην ολομέλεια προς ψήφιση πριν το κλείσιμο της βουλής το καλοκαίρι. Στο τελικό στάδιο βρίσκεται επίσης και το νομοσχέδιο για τη λειτουργία των νέων κατασκηνωτικών χώρων πολυτελείας. 

Σύμφωνα με τον Βουλευτή της ΕΔΕΚ, Ηλία Μυριάνθους, «θα δώσει πραγματικά μια ώθηση σε αυτό το νέο τουριστικό προϊόν και θα ενισχύσουν κατά κύριο λόγο της ορεινές περιοχές, τις αγροτικές περιοχές τις απομακρυσμένες κατά κύριο λόγο περιοχές».

Οι κατασκηνώσεις πολυτελείας θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, ηλεκτρικό ρεύμα, σύστημα κλιματισμού, ψυγείο, wi-fi και γυμναστήριο.

Χρυσόστομος Σουρκούνης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...