Συνεχίζεται η κόντρα Κυβέρνησης – ΑΚΕΛ με φόντο την ακρίβεια

Τα πυρά τους αντάλλαξαν εκ νέου Προεδρικό - ΑΚΕΛ

Διαστάσεις λαμβάνει η κόντρα της Κυβέρνησης – ΑΚΕΛ με φόντο την ακρίβεια που πλήττει την κυπριακή οικονομία με τις δύο πλευρές να ανταλλάζουν πυρά. Μάλιστα, στην κόντρα ρίχθηκε και ο Δημοκρατικός Συναγερμός, ως κυβερνών κόμμα.

Σε ανακοίνωση του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, ανέφερε πως «μία εισήγηση θα κάνουμε στο ΑΚΕΛ: Μην επικαλείστε τις εκθέσεις ή συστάσεις της ΕΕ και πολύ περισσότερο έρευνες και στατιστικά στοιχεία, για να πλήξετε την Κυβέρνηση. Εκτίθεστε».

Την ίδια ώρα, ο κ. Πελεκάνος, αναφέρει πως «ο μόνος τρόπος για να βρείτε μεμπτά σημεία στην κατάσταση της χώρας, ιδιαίτερα συγκρινόμενη με το παρελθόν, είναι να απομονώσετε μία- δύο φράσεις, από ένα όγκο στοιχείων δεκάδων σελίδων και πληροφοριών».

Συμπληρώνει πως «αυτό, όμως, δεν είναι πολιτική, είναι προσπάθεια κοινής παραπλάνησης. Σήμερα ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ επικαλείται την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να καταγγείλει ως ανίκανη την Κυβέρνηση στον τομέα της Ενέργειας».

«Εν τω μεταξύ, η έκθεση της Κομισιόν φυσικά και καταγράφει προβλήματα και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας, αλλά πάνω από όλα καταγράφει την πρόοδο που και σε αυτό τον τομέα, όπως και σε πλείστους όσους άλλους τομείς, καταγράφεται», τονίζει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Παραπέμπουν το ΑΚΕΛ «να διαβάσουν και τις χτεσινές δηλώσεις της Προέδρου της Κομισιόν που βάζει τη χώρα μας μαζί με την Ελλάδα στο κάδρο των χωρών που αποτελούν πυλώνες ενεργειακής διαφοροποίησης της Ευρώπης».

«Να διαβάσουν την έκθεση με τίτλο «Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση», στις οποίες καταγράφεται μια συνολική αναβάθμιση της χώρας μας, σε όλα τα επίπεδα τα τελευταία χρόνια, πετυχαίνοντας καλύτερες επιδόσεις από τον μέσο όρο της ΕΕ  όσον αφορά φορά τη μείωση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, στους τομείς της υγείας, της ευημερίας κ.ο.κ», επισημαίνει ο κ. Πελεκάνος.

Την ίδια ώρα, ανέφερε πως «βεβαίως πολύ συχνά στις εκθέσεις για τη χώρα μας, όπως και στην πρόσφατη της Κομισιόν, καταγράφονται επίσης και ανισορροπίες που παρά τη βελτίωση εξακολουθούν να αποτελούν παράγοντες ανησυχίας για την οικονομία της Κύπρου, όπως τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια, το υψηλό δημόσιο χρέος. Αυτά, δηλαδή, που μας κληροδότησε η διακυβέρνηση του ΑΚΕΛ, είτε άμεσα είτε έμμεσα».

Μάλιστα, ο κ. Πελεκάνος, τονίζει πως «κάτι ακόμη που δεν πρέπει να μας διαφεύγει είναι η σημαντική πρόοδος της χώρας μας, χάρη στις προσπάθειες της παρούσας Κυβέρνησης, η οποία καταγράφεται παρά τις πολιτικές του ΑΚΕΛ που παρ’ ολίγον να οδηγήσουν τη χώρα σε πτώχευση, παρά την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού και παρά την κρίση που προκαλείται από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία».

ΔΗΣΥ: Για την Κυβέρνηση η μάχη κατά της ακρίβειας δεν είναι σύνθημα όπως είναι για το ΑΚΕΛ

Σε ανακοίνωση του το ΔΗΣΥ, αναφέρει πως «για την κυβέρνηση και τον Δημοκρατικό Συναγερμό και η μάχη κατά της ακρίβειας και των πληθωριστικών τάσεων δεν είναι σύνθημα, όπως είναι για το ΑΚΕΛ.

«Όπως πράξαμε και στο παρελθόν σε όλες τις μεγάλες κρίσεις από το 2013 μέχρι σήμερα, επιδεικνύοντας στάση ευθύνης, έτσι και τώρα εν μέσω άλλης μιας διεθνούς κρίσης τα αποτελέσματα της οποίας μάλλον αγνοεί το ΑΚΕΛ, θα σταθούμε δίπλα στην κοινωνία με συγκεκριμένα μέτρα και αποφάσεις», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε πως αυτό θα γίνει «μέσα στο πλαίσιο των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων. Ούτε με συνθήματα, ούτε με τυχάρπαστες πολιτικές που μας οδήγησαν στο χείλος της οικονομικής καταστροφής».

ΑΚΕΛ: Καλωσορίζουμε τον Συναγερμό στη μάχη κατά της ακρίβειας

Τα πυρά του στην Κυβέρνηση αλλά και στον Δημοκρατικό Συναγερμό εξαπέλυσε το ΑΚΕΛ, το οποίο τονίζει σε ανακοίνωση του.

«Καλωσορίζουμε τον Συναγερμό στη μάχη κατά της ακρίβειας. Οκτώ μήνες μετά τουλάχιστον αναγνωρίζει το πρόβλημα. Όσο για τις λύσεις θα περιμένουμε τις προτάσεις τους», σημειώνεται.

Τέλος, αναφέρεται πως «ωστόσο στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί. Διότι είναι την ανικανότητα της κυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού που πληρώνει η κοινωνία και η οικονομία ακριβά. Και αυτό δεν είναι σύνθημα αλλά γεγονός . Με βούλα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...