Τέλος στην «Οδύσσεια» του 18χρονου Ιάσωνα που ήταν παγιδευμένος στις Φιλιππίνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Επιστρέφει στην Κύπρο το Σάββατο

Τέλος στην «Οδύσσεια» του 18χρονου Ιάσωνα ο οποίος παρέμενε μέχρι και σήμερα παγιδευμένος στις Φιλιππίνες με ληγμένα ταξιδιωτικά έγραφα. 

Μετά τις επίμονες προσπάθειες τόσο από το Υπουργείο Εξωτερικών και άλλους αρμόδιους φορείς όσο και από τον πατέρα του Ιάσωνα, Γιάννη Κυνηγόπουλο αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο το μεσημέρι του ερχόμενου Σαββάτου (28/5). 

Την ικανοποίηση του για το αίσιο τέλος στην υπόθεση του Ιάσωνα εξέφρασε σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μέρα Μεσημέρι» ο Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρης Δημήτριου. Παραδέχθηκε δε ότι επρόκειτο για μια περίπλοκη υπόθεση με πολλές δικαστικές και γραφειοκρατικές επιπλοκές.

«Έχει γίνει κατορθωτό να ξεπεραστούν οι δυσκολίες, η γραφειοκρατία, οι διπλωματικοί και άλλοι σκόπελοι», ανέφερε ο κ. Δημητρίου εκφράζοντας μεγάλη ικανοποίηση για το ότι τελεσφόρησαν όλες οι προσπάθειες με σκοπό τον επαναπατρισμό του Ιάσωνα.

Το χρονικό της υπόθεσης 

Σύμφωνα με την υπόθεση, ο 18χρονος Ιάσωνας πήγε με την μητέρα του στις Φιλιππίνες χωρίς ταξιδιωτικά  και άλλα έγγραφα και χωρίς έγραφα ταυτοποίησης.

Έκτοτε γίνονταν προσπάθειες για επαναπατρισμό του αλλά η διαδικασία κολλούσε σύμφωνα με τον κ. Δημητρίου σε δικαστικές και γραφειοκρατικέ επιπλοκές, με αποτέλεσμα ο Ιάσωνας να μην μπορεί να επιστρέψει στην Κύπρο. 

Μετά από πολλές παρεμβάσεις του Υπουργείου Εξωτερικών προς τις αρχές των Φιλιππίνων και μετά από επίμονες προσπάθειες και την ενεργό εμπλοκή του πατέρα του Ιάσωνα έγινε κατορθωτό να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια και να επιστρέψει ο Ιάσωνας πίσω στην Κύπρο χαρίζοντας χαμόγελα ικανοποίησης στην οικογένεια του. 

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...