Οι περιοχές με τις μεγαλύτερες και μικρότερες ποσότητες βροχόπτωσης τον Μάιο

Στο 19% της κανονικής συνολικά η βροχόπτωση για τον μήνα

Στο 19% της κανονικής για τον Μάιο, ανήλθε η μέση ποσότητα βροχόπτωσης που έπεσε στις ελεύθερες περιοχές από την 1η μέχρι το πρωί (09:00) της 23ης του τρέχοντος μήνα, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιοποίησε την Δευτέρα το Τμήμα Μετεωρολογίας. Σημαντικά ενισχυμένη η Λευκωσία  με την βροχόπτωση που καταγράφηκε το τελευταίο 24ωρο να ανέρχεται στα 11 χιλιοστά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η μέση ολική ποσότητα βροχόπτωσης σε όλη την ελεύθερη Κύπρο ανήλθε στα 3,7 χιλιοστά, σε σύγκριση με 19,6 χιλιοστά που είναι η κανονική βροχόπτωση για το μήνα.

Η μεγαλύτερη ποσότητα βροχόπτωσης από 1η Μαΐου σημειώθηκε στην Πλατάνια με 19,2 χιλιοστά που αντιστοιχεί, στο 46% της κανονικής βροχόπτωσης για μήνα Φεβρουάριο.

Ακολουθούν η Λευκωσία (Αθαλάσσα) με 11,8 χιλιοστά που αντιστοιχεί στο 54% της κανονικής, με τα 11 χιλιοστά να έχουν καταμετρηθεί εντός του τελευταίου 24ωρου, το Νέο Λιμάνι Λεμεσού με 6,2 χιλιοστά (89% της κανονικής), η Πάνω Παναγιά με 6,0 χιλιοστά (21% της κανονικής) και το Γεφύρι Παναγιάς με 5,9 χιλιοστά (20% της κανονικής).

Αντίθετα, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Τμήματος Μετεωρολογίας, η μικρότερη ποσότητα βροχόπτωσης από τις αρχές Μαΐου σημειώθηκε στον Λυθροδόντα και το Αεροδρόμιο Πάφου με 0,4 χιλιοστά (2% και 4% της κανονικής αντίστοιχα), στο Κελλάκι με 0,7 χιλιοστά (3% της κανονικής) και στον Κόρνο με 0,9 χιλιοστά (4% της κανονικής).

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...