Αγνοούμενοι: 48 χρόνια μετά και ακόμα περιμένουν - Εκκρεμούν οι μισές υποθέσεις (ΒΙΝΤΕΟ)

Η ανυπαρξία εξελίξεων τέθηκε σε ημερίδα που διοργανώθηκε στα Λεύκαρα

Ημερίδα μνήμης, με τίτλο «Αγνοούμενοι: 48 χρόνια μετά ακόμα περιμένουν», διοργάνωσαν στα Λεύκαρα η Ακαδημία Ποδοσφαίρου 1619 και η Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αγνοουμένων, με τη συμμετοχή του Επιτρόπου Προεδρίας, Φώτη Φωτίου. 

«Είναι καιρός λοιπόν, η Διεθνής Κοινότητα να αναλάβει τις ευθύνες της. Είναι ντροπή για τη Διεθνή Κοινότητα, 48 χρόνια μετά και να αναζητούμε ακόμα το 50% των αγνοουμένων μας, είναι ντροπή», δήλωσε ο κ. Φωτίου.

Διαβάστε επίσης: Επ. Προεδρίας: Ύψιστης προτεραιότητας η διευκρίνηση της τύχης των αγνοουμένων

Ο Επίτροπος Προεδρίας τόνισε, παράλληλα, πως η διευκρίνηση της τύχης όλων των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής αποτελεί ζήτημα ύψιστης σημασίας και προτεραιότητας των εκάστοτε κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας.  
«Να μιλήσω για τις χαρές που ακόμα δεν μπορούμε να τις γευτούμε, τις δύσκολες στιγμές που σημαδεύουν τη ζωή μας όλα αυτά τα χρόνια, την καθημερινότητα που κάτι της λείπει μόνιμα», ανέφερε ο Ιδρυτής της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου 1619 Πάμπος Χατζηπαναγή. 

«Διακηρύττουμε πως θα συνεχίσουμε να πρωτοστατούμε στην προσπάθεια για διακρίβωση της τύχης του κάθε αγνοουμένου και όλων των αγνοουμένων της Κύπρου και από της δύο κοινότητες», είπε ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αγνοουμένων, Νίκος Σεργίδης.  

«Δυστυχώς, την εποχή που ζούμε, την φέρουν να φορεί το προσωπείο του ειρηνοποιού παγκοσμίως, αν είναι δυνατό. Το πραγματικό της πρόσωπο το δείχνει η Τουρκία με τη συμπεριφορά της στο ζήτημα των αγνοουμένων της Κύπρου», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής προσφύγων, Νίκος Κέττηρος. 

Την ημερίδα χαιρέτησαν, επίσης, ο Δήμαρχος Λευκάρων και η Διευθύντρια του σχολείου που φιλοξένησε την εκδήλωση. 
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας προβλήθηκε η ταινία «Η σφαίρα υπάρχει μέσα μου», η οποία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα της ζωής του έως πρόσφατα αγνοουμένου Σωτήρη Χατζηπαναγή, ενώ οι συντελεστές μίλησαν για την εμπειρία ετοιμασίας και όσα βίωσαν μέσα από την ταινία.

Δημήτρης Κώστα

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...