Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή με την πρόταση Σιζόπουλου για τροποποίηση του ΓεΣΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

Αλληλοκατηγορίες ΑΚΕΛ-ΕΔΕΚ στη Βουλή με αφορμή την πρόταση Σιζόπουλου

Σύγκρουση ΑΚΕΛ-ΕΔΕΚ πυροδότησε η έναρξη της συζήτησης στην επιτροπή υγείας της Βουλής, της πρότασης νόμου του Μαρίνου Σιζόπουλου για συνταγογράφηση φαρμάκων εντός ΓΕΣΥ από ιατρούς εκτός ΓΕΣΥ. 

«Ανήκει στη μικρή μειοψηφία που δεν έχει ενταχθεί στο ΓΕΣΥ. Προφανώς αυτή η πρόταση νόμου στοχεύει στο να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των παροχών υγείας, των γιατρών που επέλεξαν και είναι δικαίωμα τους και είναι σεβαστό, να μείνουν εκτός ΓΕΣΥ», ανέφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαϊδης. 

«Αυτά είναι απλά δικαιολογίες. Αφού είναι τόσο ευαίσθητοι σε αυτό το θέμα να μας πουν πόσοι από τα μέλη της κοινοβουλευτικής τους ομάδας που είναι διαφόρων επαγγελμάτων, οικονομολόγοι, δικηγόροι, δήλωσαν ποτέ σύγκρουση συμφέροντος», είπε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.  

Με την πρόταση διαφωνεί επίσης ο ΟΑΥ, αφού όπως ανέφερε ο πρόεδρος του αλλοιώνει τη φιλοσοφία του ΓΕΣΥ. 

«Το θέμα δεν έχει εξαντληθεί, σίγουρα θα επανέλθουμε. Επαναλαμβάνω όμως την ξεκάθαρη θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού, καμία αλλαγή που θα δημιουργεί αλλαγή στη φιλοσοφία και την αρχιτεκτονική του ΓεΣΥ όπως τη γνωρίζουμε», σημείωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας, Ευθύμιος Δίπλαρος.  

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ασθενών, Μάριος Κουλούμας, έκανε λόγο για βόμβα στα θεμέλια του ΓεΣΥ. Ενώ το Υπουργείο Οικονομικών εξέφρασε φόβους για αύξηση στις δαπάνες και τις καταχρήσεις. 

«Εμείς είμαστε έτοιμοι με καλή πίστη να τα συζητήσουμε χωρίς να δημιουργούμε την εντύπωση ότι επιχειρούμε με τον οποιοδήποτε τρόπο να αλλοιώσουμε ή να παρέμβουμε στην κεντρική ιδέα ή την κεντρική φιλοσοφία του σχεδίου», ανέφερε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ, Πανίκος Λεωνίδου. 

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος τάσσεται υπέρ της πρότασης Μαρίνου Σιζόπουλου.

Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...