Επανέρχεται στο προσκήνιο η πρόταση για συνταγογράφηση από γιατρούς εκτός ΓεΣΥ (ΒΙΝΤΕΟ)

Θα συζητηθεί εκ νέου στη συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας

Επανέρχεται στο προσκήνιο η πρόταση για να μπορούν να συνταγογραφούν φάρμακα και άλλες εξετάσεις οι γιατροί εκτός του Γενικού Συστήματος Υγείας (ΓεΣΥ). Το ζήτημα θα τεθεί επί τάπητος στη συνεδρίαση της Επιτροπής Υγείας που θα λάβει χώρα την Πέμπτη.

Αυτή η πρόταση για τροποποίηση του βασικού νόμου του ΓεΣΥ, η οποία απερρίφθη αρκετές φορές στο παρελθόν από σχεδόν όλα τα κόμματα, κατατέθηκε εκ νέου από τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο.

Σε παρέμβαση του στην εκπομπή του ΑΝΤ1, «Μέρα Μεσημέρι», ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτών Ιατρών Συμβεβλημένων του ΓεΣΥ, Ανδρέας Χρυσάνθου, ανέφερε πως του στάλθηκε πρόσκληση για να παρευρεθούν στη συζήτηση που θα γίνει την Πέμπτη ενώπιον της Επιτροπής Υγείας για το ενδεχόμενο να υπάρχει η δυνατότητα από τους γιατρούς εκτός ΓεΣΥ να μπορούν να συνταγογραφούν.

«Θα συζητηθεί εάν μπορεί ένας γιατρός που είναι εκτός ΓεΣΥ να συνταγογραφεί εξετάσεις ή και φάρμακα σε ασθενείς», σημείωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτών Ιατρών Συμβεβλημένων του ΓεΣΥ.

Εκτός φιλοσοφίας του ΓεΣΥ, σύμφωνα με τον κ. Χρυσάνθου, καθώς αυτές οι προτάσεις δημιουργούν προβλήματα στη δομή και την αρχιτεκτονική του.

«Ανατρέπεται η πορεία και η μεγάλη προσπάθεια που καταβλήθηκε για επίλυση των προβλημάτων. Φθάσαμε στο σημείο να έχουμε ένα ΓεΣΥ που είναι ικανοποιητικό μεν αλλά όχι το επιθυμητό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε μάλιστα, πως θα πρέπει να επικεντρωθούμε στη βελτίωση της ποιότητας αλλά και στις καταχρήσεις που γίνονται από δικαιούχους και παρόχους.

«Η έννοια μας είναι να λυθούν προβλήματα που έχουν να κάνουν με την ποιότητα και τις καταχρήσεις. Να επικεντρωθούμε να βρούμε τρόπους με τις οδηγίες που δίνονται ή με τον κατάλληλο έλεγχο», τόνισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτών Ιατρών Συμβεβλημένων του ΓεΣΥ.

Εξέφρασε, μάλιστα, την άποψη πως εάν ψηφιστεί αυτή η πρόταση θα αρχίσει να ξηλώνεται το Σύστημα Υγείας μιας και θα αρχίσουν οι μαζικές αποχωρήσεις. «Υπάρχει δυσκολία από τον ΟΑΥ να καταφέρει να ελέγξει τις καταχρήσεις, πόσο μάλλον εάν πρέπει να ελεγχθούν και οι ιδιώτες γιατροί. Εάν ψηφιστεί μια τέτοια πρόταση ένας ένας γιατρός θα αρχίσει να φεύγει από το Γενικό Σύστημα Υγείας», υπογράμμισε καταληκτικά.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...