Ανοίγματα ΑΚΕΛ προς ΔΗΚΟ για στήριξη Μαυρογιάννη (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι αναφορές Ανδρέα Καυκαλία που συντηρούν το δίαυλο επικοινωνίας

Στον Ελλαδίτη επικοινωνιολόγο Γιώργο Φλέσσα, χρεώνει το επιτελείο Νίκου Χριστοδουλίδη, τις αντιγραφές από ομιλίες του Ιωάννη Κασουλίδη που εντοπίζονται στο κείμενο της εξαγγελίας του τέως Υπουργού Εξωτερικών. 

Σημειώνεται πως ο κος Φλέσσας, ο οποίος από χθες αποτελεί παρελθόν από το επιτελείο Χριστοδουλίδη, εργάστηκε το 2008 για τον κ. Κασουλίδη. 

Η εκπρόσωπος του Επιτελείου του Νίκου Χριστοδουλίδη, Μαριλένα Ευγαγγέλου δήλωσε, «να ξεκαθαρίσω ότι ο επικοινωνιολόγος βάζει τις τελικές πινελιές. Αυτό που έγινε ήταν έκπληξη και για μας. Δυσάρεστη. Χρησιμοποίησε κάποιες ίδιες εκφράσεις που είχαν χρησιμοποιηθεί και στην εκστρατεία του κ. Κασουλίδη. Εμείς αυτό το βρήκαμε αντιεπαγγελματικό. Και γι’ αυτό το λόγο, μόλις το αντιληφθήκαμε τερματίστηκε η συνεργασία με τον επικοινωνιολόγο». 

Σε ότι αφορά στα επόμενα βήματα του κ. Χριστοδουλίδη, η κα Ευαγγέλου αφού εξήγησε πως στο πλαίσιο του διαλόγου με την κοινωνία που βρίσκεται σε εξέλιξη θα διευθετηθούν συναντήσεις και με πολιτικά κόμματα, απέρριψε τόσο τα περί συμφωνίας με το ΔΗΚΟ, όσο και τα περί υποψηφιότητας της αντιπολίτευσης, στα οποία εξακολουθεί να εμμένει η Πινδάρου. 

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Μάριος Μαυρίδης ανέφερε πως «ο κ. Χριστοδουλίδης δεν επέλεξε το στρατόπεδο του ΔΗΣΥ, αλλά το απέναντι στρατόπεδο που είναι το ΔΗΚΟ. Εμείς πιστεύουμε ότι είναι σε συνεννόηση με το ΔΗΚΟ. Βεβαίως ο κος Χριστοδουλίδης λέει ότι δεν είναι έτσι, γιατί θέλει να παρουσιάζεται ως ανεξάρτητος Υποψήφιος.» 

Προφανώς και υπήρξαν παρασκηνιακές επαφές, με τον κ. Χριστοδουλίδη, παραδέχθηκε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου, διευκρινίζοντας πως όποιες συνεννοήσεις δεν μπορεί να είναι οριστικές καθώς η τελική απόφαση θα ληφθεί στα συλλογικά όργανα του κόμματος στα μέσα Ιουνίου, με την αυτόνομη κάθοδο να παραμένει στο τραπέζι. 

«Τώρα οι πιο πολλές πιθανότητες εκ πρώτης όψεως… φαίνεται ότι λόγω και της δημοφιλίας του κ. Χριστοδουλίδη, οι δικοί μας οπαδοί θεωρούν ότι έχει πιο πολλές πιθανότητες τα εκλεγεί και θεωρούν ότι θα πρέπει να τον στηρίξουμε», σχολίασε ο κ. Λεωνίδου.

Από πλευράς ΑΚΕΛ, ο βουλευτής Ανδρέας Καυκαλιάς, αφού σημείωσε πως Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Χριστοδουλίδης αποτελούν όψεις του ίδιου νομίσματος συντήρησε τα ανοίγματα προς το ΔΗΚΟ, για συμπόρευση με την υποψηφιότητα Μαυρογιάννη. 

Συγκεκριμένα ο κ. Καυκαλίας ανέφερε ότι «ήταν και παραμένει επιθυμία μας και παραμένει στο τραπέζι, να πορευθούμε μαζί με το ΔΗΚΟ στις προεδρικές εκλογές. Με το ΔΗΚΟ κινούμαστε στο ίδιο πλαίσιο. Η πολιτική μας ανάλυση είναι ότι χρειάζεται αλλαγή σ’ αυτό τον τόπο.» 

Σε μια άλλη εξέλιξη υπέρ την υποψηφιότητας Νίκου Χριστοδουλίδη τάχθηκε σήμερα με ανακοίνωση του το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πολιτών.

Κυριάκος Πομηλορίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...