Γιατί ο Νίκος Χριστοδουλίδης απέλυσε τον επικοινωνιολόγο του (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι αντιγραφές από ομιλίες του Κασουλίδη «ήταν δυσάρεστη έκπληξη και για εμάς»

Τις πληροφορίες ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης έχει απολύσει τον επικοινωνιολόγο του, μετά τη διαπίστωση ότι στην εξαγγελία της υποψηφιότητάς του υπήρξαν αντιγραφές από ομιλίες του Ιωάννη Κασουλίδη επιβεβαίωσε το επιτελείο του υποψήφιου για την προεδρία. Μιλώντας στην εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι» του ΑΝΤ1 η εκπρόσωπος του επιτελείου, Μαριλένα Ευαγγέλου ανέφερε ότι η συνεργασία με τον επικοινωνιολόγο Γιώργο Φλέσσα, ο οποίος είχε εργαστεί και για την υποψηφιότητα του Ιωάννη Κασουλίδη, έχει όντως τερματιστεί.

Όπως ανέφερε, «υπήρξε μεγάλη προεργασία για το τελικό κείμενο της εξαγγελίας του Νίκου Χριστοδουλίδη και από τον ίδιο τον κ. Χριστοδουλίδη αλλά και από τους συνεργάτες του. Αλλά να ξεκαθαρίσω ότι ο επικοινωνιολόγος δεν ασχολείται με την ουσία της πολιτικής, με την ουσία του οράματος που ανέπτυξε ο κ. Χριστοδουλίδης, βάζει τις τελικές πινελιές». Πρόσθεσε πως οι αντιγραφές που έχουν διαπιστωθεί από τις ομιλίες του Ιωάννη Κασουλίδη, «ήταν έκπληξη και για μας. Δυσάρεστη. Το θεωρούμε και εμείς αντιεπαγγελματικό», όπως είπε.

Στην ερώτηση του Νικήτα Κυριάκου εάν την ευθύνη για την ομιλία του κ. Χριστοδουλίδη την είχε ο επικοινωνιολόγος, η κ. Ευαγγέλου απάντησε ότι την ευθύνη της ομιλίας την έχει ο ίδιος ο κ. Χριστοδουλίδης. «Αυτά που έγραψε ο κ. Χριστοδουλίδης είναι τα δικά του οράματα. Ο επικοινωνιολόγος, ο κάθε επικοινωνιολόγος βάζει τις τελικές πινελιές σε κάθε ομιλία, δεν παράγει πολιτική», ανέφερε.

Παραδεχόμενη ότι στην ομιλία του κ. Χριστοδουλίδη χρησιμοποιήθηκαν «κάποιες ίδιες εκφράσεις που είχαν χρησιμοποιηθεί και στην εκστρατεία του κ. Κασουλίδη» χαρακτήρισε το γεγονός «αντιεπαγγελματικό». «Εμείς αυτό το βρήκαμε αντιεπαγγελματικό. Και γι’ αυτό το λόγο, μόλις το αντιληφθήκαμε τερματίστηκε η συνεργασία με τον επικοινωνιολόγο», σημείωσε. Συμπλήρωσε ότι ο κ. Χριστοδουλίδης δεν γνώριζε, ούτε εντόπισε τα κοινά σημεία που υπήρχαν και στις ομιλίες του Ιωάννη Κασουλίδη. Αν τα εντόπιζε δεν θα συνέχιζε, ανέφερε.

Στην ερώτηση εάν το επιτελείο Χριστοδουλίδη ψάχνει τώρα επικοινωνιολόγο, απάντησε ότι αυτό είναι κάτι που θα το χειριστούν στην πορεία.

Η κ. Ευαγγέλου ερωτήθηκε εάν ο κ. Χριστοδουλίδης είναι υποψήφιος της αντιπολίτευσης, και απάντησε ότι δεν αντιλαμβάνεται γιατί υπάρχει αυτός ο χαρακτηρισμός, αφού ο ίδιος εξήγγειλε ανεξάρτητη υποψηφιότητα. «Δεν έχει στήριξη από κανέναν και απευθύνεται στους πολίτες» ανέφερε. Πρόσθεσε ότι ο διάλογος με την κοινωνία των πολιτών συνεχίζεται και υπάρχει πρόγραμμα επαφών με οργανωμένα σύνολα. «Μεταξύ αυτών υπάρχουν και πολιτικές δυνάμεις που αν συμμερίζονται το πρόγραμμά μας δεν υπάρχει λόγος να μην τις δούμε» συμπλήρωσε.


ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...