Βάσος Λυσσαρίδης: Πολιτικό μνημόσυνο στον ιδρυτή και ιστορικό ηγέτη της ΕΔΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

«Ένας ηγέτης βγαλμένος μέσα από τους αγώνες του για ελευθερία, δημοκρατία για όλο τον κόσμο», δήλωσε ο ΠτΔ

Με τον Βάσο Λυσσαρίδη, κλείνει ένας μεγάλος ιστορικός κύκλος πολιτικών που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση από τον αποικιακό ζυγό, και οικοδόμησαν την Κυπριακή Δημοκρατία, επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, στο χαιρετισμό του στο πολιτικό μνημόσυνο του ιστορικού ηγέτη και ιδρυτή της ΕΔΕΚ. 

«Ένας ηγέτης βγαλμένος μέσα από τους αγώνες του για ελευθερία, δημοκρατία για όλο τον κόσμο. Αν κάτι, όμως, θυμόμαστε εντονότερα από τον Βάσο Λυσσαρίδη, όσοι υπήρξαν συνεργάτες του και όσοι βρεθήκαμε απέναντι του στην πολιτική, είναι τη διαλεκτική του προσωπικότητα, τον χειμαρρώδη πολιτικό του λόγο, την τεκμηρίωση, τα επιχειρήματα που πηγαία διαμόρφωνε και εξέπεμπε», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Εκπρόσωπο του απανταχού Ελληνισμού, χαρακτήρισε τον Βάσο Λυσσαρίδη, ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, τονίζοντας πως έχει σπείρει στους Έλληνες, την λευτεριά, αλλά δεν μπόρεσε ο ίδιος να θερίσει και να δει τον Πενταδάκτυλο ξανά ελεύθερο. 

Ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ανέφερε πως, «τον θερισμό, πρέπει εμείς να τον ξεκινήσουμε και να φθάσουμε μέχρι το τέλος. Μέχρι το τελευταίο σπυρί, αυτό το τελευταίο σπυρί, της συνείδησης μας, της εθνικής, της ψυχής μας. Πρέπει να θυμίσουμε λοιπόν, ότι εμείς οι Έλληνες, όλοι οι Έλληνες, επιθυμούμε την δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού, και είμαστε έτοιμοι να την αποδεχτούμε. Αλλά όχι, την όποια λύση». 

Διορατικό πολιτικό, που άφησε ανεξίτηλο στίγμα στη σύγχρονη ιστορία του Κυπριακού Ελληνισμού και ένα ηγέτη με ασίγαστο πάθος στους αγώνες για την ελευθερία της πατρίδας, για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη, χαρακτήρισε τον ιστορικό ηγέτη και ιδρυτή της ΕΔΕΚ, ο Μαρίνος Σιζόπουλος. 

«Σεμνά και ταπεινά αποτίνουμε σήμερα τον οφειλόμενο φόρο τιμής, στον Βάσο Λυσσαρίδη σε αυτόν τον χώρο, που πριν από 53 ακριβώς χρόνια, στις 11 Μαΐου 1969, πραγματοποιήθηκε το ιδρυτικό συνέδριο της ΕΔΕΚ», σημείωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος». 

Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...