Με νέο εξοπλισμό και υψηλότερες απολαβές οι ναυαγοσώστες το φετινό καλοκαίρι (ΒΙΝΤΕΟ)

«Ύψιστη προτεραιότητα η παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών στις παραλίες», σημείωσε ο κ. Νουρής

Με αναβαθμισμένο εξοπλισμό και υψηλότερες αμοιβές θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους στις παραλίες της Κύπρου το φετινό καλοκαίρι οι ναυαγοσώστες. 

Όπως τόνισε κατά την ομιλία του στο Παγκύπριο Σεμινάριο εξεταστών Ναυαγοσωστικής, ο Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής, πλέον στους ναυαγοσώστες διανεμήθηκαν απινιδωτές, προσωπικός εξοπλισμός αλλά και αριθμός jet sky ενώ ήδη εγκρίθηκε και η αναβάθμιση της μισθοδοτικής τους Κλίμακας από την Ε5-Ε6 στην Ε7-Ε8. 

«Θεωρώ ότι η φετινή χρονιά θα είναι πολύ διαφορετική θα είναι και οπτικά διαφορετική γιατί στις κυπριακές παράλιες θα δείτε ενιαίους ναυαγοσωστικούς πύργους στο σύνολο τις επικράτειας που θα είναι εξοπλισμένοι με τον απαιτούμενο εξοπλισμό για την παροχή της απαιτούμενων υπηρεσιών», ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής. 

Επίσης από φέτος τερματίζεται και μια παραδοξότητα η οποία υπήρχε και το σύνολο τη επικρατείας βρίσκεται κάτω από Εθνικό Σχέδιο Ασφάλειας Οργανωμένων Παραλιών «ΣΑΛΑΜΙΣ» το οποίο τέθηκε από το 2018 με στόχο την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση οποιονδήποτε περιστατικών κινδύνου και αναβάθμιση της ναυαγοσωστικής προστασίας. 

Στην σημαντικότητα του σημερινού σεμιναρίου στάθηκε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Παγκύρπιας ομοσπονδίας ναυαγοσωστικής Πόλυ Παλλίκαρος. 

«Εκπαιδεύονται από το Υπουργείο Υγείας για θέματα απινιδωτή και χρήσης ambu εκπαιδεύονται από ΞΕΠΑ και την Υπηρεσία ασθενοφόρων για θέματα κινητοποίηση σε σανίδα ακινητοποίησης, ένα σεμινάριο για εξεταστές της ομοσπονδίας ναυαγοσωστικής, για αυτούς δηλαδή που αποφασίζουν ποιος κάνει και ποιος όχι να είναι ναυαγοσώστης», σημείωσε η Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ναυαγοσωστικής, Πόλυς Παλλήκαρος. 

Στο σεμινάριο συμμετείχαν συνολικά 54 εξετάστές.

Χρυσόστομος Σουρκούνης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...