Ελεύθεροι από Βρουκέλλωση: Καθησυχάζουν οι αρμόδιοι για μεμονωμένα κρούσματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες σημειώνουν πως δεν βρισκόμαστε σε καραντίνα αν και έχουν ανιχνευθεί θετικά κάποια ζώα στις 23 Μαρτίου

Μετά από χρόνια η Κύπρος κατέγραψε στις 23 Μαρτίου περιστατικό βρουκέλλωσης σε κτηνοτροφική μονάδα, με αποτέλεσμα τη θανάτωση αρκετών αγελάδων. 

«Υπάρχει μια εκτροφή στην οποία εντοπίστηκε ακριβώς ένας αριθμός θετικών ζώων προς την βρουκέλλα και σύμφωνα με τη νομοθεσία εφαρμόζονται συγκεκριμένες διαδικασίες οι οποίες η κάθε αρχή του κράτους μέλους διενεργεί και εκτελεί», δήλωσε ο Διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, Χριστόδουλος Πίπης. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Διευθυντής των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών διαβεβαίωσε πως η Κύπρος δεν βρίσκεται σε καραντίνα και ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας. 

«Διενεργείται ο νενομισμένος κρεοσκοπικός έλεγχος και αν το σφάγιο διαπιστωθεί ότι είναι ελεύθερο από οποιεσδήποτε αλλοιώσεις που σχετίζονται με την βρουκέλλα τότε το σφάγιο διατίθεται στην αγορά για κατανάλωση», είπε ο κ. Πίπης.
 
Κρούσματα βρουκέλλωσης συναντώνται σε όλο τον κόσμο και ειδικότερα στην περιοχή της Μεσογείου, την Αραβική χερσόνησο, την Κεντρική Ασία, τη Λατινική Αμερική, Αφρική και Ινδία. Προκαλεί νοσολογικές επιπτώσεις στα ζώα όπως αρθρίτιδα, μείωση της γαλακτοπαραγωγής και αποβολές ενώ μπορεί να προσβάλει και τον άνθρωπο.

*Φωτογραφία αρχείου

Ντέπυ Νικολάου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...