Καταγγελία υποψήφιου δασοπυροσβέστη: Του έδωσαν αριθμό αίτησης αλλά δεν τον αναγνωρίζουν (ΒΙΝΤΕΟ)

Όσα κατήγγειλε στον ΑΝΤ1 ο υποψήφιος δασοπυροσβέστης

Βρισκόταν στους επιτυχόντες δασοπυροσβέστες με τον αριθμό αίτησης τους αλλά οι αρμόδιοι φορείς του ανέφεραν ότι πρόκειται για άλλο πρόσωπο όπως καταγγέλλει στην εκπομπή του «ΑΝΤ1», Μέρα Μεσημέρι, ο Νίκος Λοϊζου.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο υποψήφιος πυροσβέστης, τον Οκτώβριο του 2021 άνοιξαν αιτήσεις για συμμετοχή στο πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Δασοπυρόσβεσης.

Στη συνέχεια, έκανε αίτηση για το Πρόγραμμα και ολοκλήρωσε την εκπαίδευση επιτυχώς καθώς πραγματοποίησε με επιτυχία την προβλεπόμενη άσκηση.

«Έκανα τα μαθήματα στο Δασικό Κολλέγιο και πέρασα τις εξετάσεις επιτυχώς. Τον Μάρτιο του 2022 άνοιξαν θέσεις για πρόσληψη δασοπυροσβεστών. Κατέθεσα όλα τα χαρτιά που μου απαιτούνταν στο Τμήμα Δασών και μου έδωσαν αύξων αριθμό αίτησης», είπε ο κ. Κυριακού.

Στις 29 Απριλίου του 2022 επανέλαβε την άσκηση την οποία είχε διενεργήσει τον Οκτώβριο της προηγούμενης χρονιάς και μετά ακολούθησε η συνέντευξη από τους λειτουργούς του Τμήματος Δασών.

«Ο Ανώτερος Λειτουργός μας έδωσε αριθμό που δεν ήταν ο ίδιος με τον αύξων αριθμό της αίτησης μας. Μας είπαν πως έχει ισχύ ο πρώτος αριθμός και όχι ο δεύτερος», σημείωσε ο κ. Κυριάκου.

Στις 10 Μαΐου ανακοινώθηκαν στον διαδικτυακό ιστότοπο του Τμήματος Δασών τα αποτελέσματα των εξετάσεων και περιλαμβανόταν με τον πρώτο αριθμό αίτησης που του δόθηκε στη λίστα πρόσληψης των δασοπυροσβεστών.

Όταν επικοινώνησε με τον λειτουργό του Τμήματος Αθαλάσσας για να επιβεβαιώσει την πρόσληψη του, του ανέφερε πως

«Όταν επικοινώνησα με το λειτουργό του Τμήματος Αθαλάσσας μου είπαν ότι ο αριθμός που αναγράφεται στην λίστα των επιτυχόντων ανήκει σε άλλο πρόσωπο», εξήγησε ο κ. Κυριάκου.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...