Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου: Αφιέρωσε εκδήλωση στους διδακτορικούς φοιτητές του

Τους πρόσφεραν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις έρευνές τους στην επιστημονική και φοιτητική κοινότητα του Ινστιτούτου

Εκδήλωση αφιερωμένη στους διδακτορικούς φοιτητές του, διοργάνωσε το Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις έρευνές τους στην επιστημονική και φοιτητική κοινότητα του Ινστιτούτου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ινστιτούτου, επίτιμος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο ιδρυτής του Ινστιτούτου Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου, Καθηγητής Λεύκος Μίτλεττον, ο οποίος έδωσε διάλεξη για τα ερευνητικά πεδία στα οποία έχει αφιερώσει την καριέρα του και τις πρόσφατες έρευνες τις οποίες διεξάγει στο Imperial College του Λονδίνου.

Ο Καθηγητής Μίτλεττον είπε στους φοιτητές πως όπου και αν τον έχουν οδηγήσει τα ερευνητικά του βήματα, η καρδιά του βρίσκεται πάντοτε στο Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου και στους πρώτους συναδέλφους με τους οποίους συνεργάστηκε στα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Ινστιτούτου. 

Έλαβε την τιμητική Πλάκα Ιδαλίου απο τον Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή και Ιατρικό Διευθυντή του Ινστιτούτου και Γενικό Διευθυντή της μεταπτυχιακής Σχολής του ΙΝΓΚ, Καθηγητή Λεωνίδα Φυλακτού και την Κοσμήτορα της Σχολής, Καθηγήτρια Κυπρούλα Χριστοδούλου.

Συνέχεια στην εκδήλωση έδωσε η νέα γενιά επιστημόνων του ΙΝΓΚ, οι μεταπτυχιακοί φοιτητές με τις δικές τους παρουσιάσεις ακούγωντας τα σχόλια και την καθοδήγηση του Καθ. Μίτλεττον προς τον καθένα.

Οι παρουσιάσεις των διδακτορικών φοιτητών κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα ερευνητικών πεδίων, τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται ερευνητικά και διαγνωστικά το ΙΝΓΚ. Ανάμεσα σε αυτά, αιμοσφαιρινοπάθειες, Θαλασσαιμία, προγεννητική διάγνωση, γενετικοί παράγοντες στην απώλεια εγκυμοσύνης, ηπατική αντίσταση στην ινσουλίνη, ανεύρυσμα θωρακικής αορτής, Charcot-Marie-Tooth Disease, Νόσος Parkinson, Νόσος Alzheimer, Καρκίνος του Μαστού, Καρκίνος του Δέρματος, Σκλήρυνση κατά πλάκας, ALS, μεταφραστική ιατρική, Βιοπληροφορικά και Βιοστατιστικά μοντέλα στη διάγνωση και θεραπευτική αγωγή, κ.α.

Όπως αναφέρεται, το μοντέλο εκπαίδευσης το οποίο εφαρμόζει το ΙΝΓΚ είναι καινοτόμο για τα κυπριακά δεδομένα, αφού κάτω από την ίδια στέγη συνυπάρχουν η έρευνα, οι διαγνωστικές και κλινικές υπηρεσίες μαζί με την εκπαίδευση.

Οι φοιτητές κινούνται σε ένα ζωντανό εργασιακό περιβάλλον και έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με τα διάφορα τμήματα του ΙΝΓΚ και να εκπονήσουν τις ερευνητικές τους διατριβές σε πληθώρα θεμάτων, δίδοντάς τους πολύτιμη εμπειρία σε πραγματικές εργαστηριακές συνθήκες. Οι φοιτητές εντάσσονται στις ερευνητικές ομάδες του ΙΝΓΚ και παράλληλα παρακολουθούν διαλέξεις μαθημάτων κοινού κορμού και μαθημάτων επιλογής.

ΚΥΠΕ

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...