Ψηφιακός μετασχηματισμός: Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας (ΦΩΤΟΣ)

Συνάντηση με την Αννίτα Δημητρίου είχε σήμερα ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ελλάδας, Κυριάκος Πιερρακάκη

Η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας στον τομέα της ψηφιακής πολιτικής και της κυβερνοασφάλειας, καθώς και η ανταλλαγή καλών πρακτικών, τεχνογνωσίας και εμπειρογνωμοσύνης σε θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού ήταν τα κύρια θέματα συζήτησης κατά τη συνάντηση της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτας Δημητρίου με τον Υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ελλάδας, Κυριάκο Πιερρακάκη, τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρο Λιβάνιο και τον Υφυπουργό Έρευνας της Κύπρου Κυριάκο Κόκκινο, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στη Λευκωσία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, ο κ. Πιερρακάκης ενημέρωσε την κ. Δημητρίου για την υπογραφή στο πλαίσιο της τρέχουσας επίσκεψής του στην Κύπρο, μνημονίου συνεργασίας με τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής της Κύπρου για θέματα ψηφιακού μετασχηματισμού, ενώ προέβη και σε ενημέρωση για τα έργα που υλοποιήθηκαν από το Υπουργείο από την ίδρυσή του το έτος 2019, τα αποτελέσματα των οποίων έχουν καταστήσει την ψηφιακή διακυβέρνηση ως τον πλέον σημαντικό τομέα της ελληνικής κυβέρνησης. Με τη σειρά του, ο κ. Λιβάνιος υπογράμμισε τον ρόλο που διαδραμάτισε το Υπουργείο στον ψηφιακό μετασχηματισμό των διαδικασιών της κυβέρνησης.

Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε τη σημασία της πρωτοβουλίας αυτής, η οποία θα αποβεί προς όφελος της ψηφιακής μετάβασης των δύο κρατών και αναφέρθηκε στην προσπάθεια υλοποίησης τεθέντων στόχων αναφορικά με θέματα ψηφιοποίησης των εργασιών της Βουλής σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

Ακολούθως, ο κ. Κόκκινος ανέφερε ότι ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης και ότι η απόφαση για συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας αποτελεί κοινή απόφαση των αρχηγών των δύο κρατών, τονίζοντας ότι η συνεργασία της Κύπρου με την Ελλάδα αποτελεί επιτακτική ανάγκη και κρίνεται ιδιαίτερα επωφελής για την Κύπρο.

Τέλος, σημειώνεται πως η Πρόεδρος της Βουλής εξέφρασε την ετοιμότητά της για συνεργασία μεταξύ της Βουλής και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για την προώθηση και επιτάχυνση της ψηφιακής μετάβασης εφαρμόζοντας καινοτόμες ιδέες και λύσεις σε ένα ευρύ φάσμα τομέων.

Δείτε τις σχετικές φωτογραφίες:ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...