Σύσταση ειδικής επιτροπής για έλεγχο παραπομπών από ιδιωτικά νοσηλευτήρια στα νοσοκομεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η θέση του ΠΑΣΙΝ για την περίθαλψη ασυμπτωματικών ασθενών με κορωνοϊό οι οποίοι εντοπίζονται θετικοί μετά την εισαγωγή τους σε ιδιωτικό νοσηλευτήριο

Στη σύσταση ειδικής επιτροπής η οποία θα ελέγχει τις παραπομπές που γίνονται από τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια στα νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ, προχωρούν Υπουργείο Υγείας, Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας, Οργανισμός Κρατικών υπηρεσιών υγείας και Παγκύπριος Σύνδεσμος ιδιωτικών νοσηλευτηρίων. 

«Αν διαπιστωθεί ότι γίνονται παραπομπές χωρίς να υπάρχει η σωστή αξιολόγηση ή γίνεται κατάχρηση αυτής της δυνατότητας τότε ναι πρέπει να λαμβάνονται μέτρα. Γιαυτό και αποφασίσαμε να κάνουμε μια επιτροπή από κοινού», ανέφερε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΙΝ, Μάριος Καραϊσκάκης. 

Όπως ανακοίνωσε εξάλλου ο Υπουργός Υγείας, μετά τη σύσκεψη που είχε με ΠΑΣΙΝ,ΟΑΥ και ΟΚΥπΥ, οι γιατροί και τα νοσηλευτήρια που παραπέμπουν ασθενείς στο δημόσιο τομέα χωρίς να επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει ουσιαστικός λόγος, δεν θα αποζημιώνονται από το σύστημα. 

«Αλλά υπάρχει και το αντίθετο. Υπάρχουν και περιστατικά από τον ΟΚΥπΥ που καταλήγουν στον ιδιωτικό τομέα, οπότε το θέμα είναι να βρούμε τον καλύτερο τρόπο που θα γίνει η διαχείριση των περιστατικών. εντός εκτός του συστήματος υγείας, στον ιδιωτικό ή τον δημόσιο τομέα. πρέπει επιτέλους να καταλάβουμε ότι ο τομές της υγείας είναι ενιαίος», δήλωσε ο Μάριος Καραϊσκάκης. 

Όσον αφορά στην χθεσινή εξαγγελία για περίθαλψη ασθενών με κορωνοϊό στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιωτικών νοσηλευτηρίων ξεκαθαρίζει ότι η αλλαγή στο πρωτόκολλο θα αφορά αποκλειστικά στη διαχείριση ασυμπτωματικών ασθενών οι οποίοι χρήζουν επείγουσας νοσηλείας και οι οποίοι εντοπίζονται θετικοί μετά την εισαγωγή τους στο νοσηλευτήριο. 

«Για να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό αποδεκτό θα πρέπει να έχουμε την επίσημη αλλαγή επιστημονικά τοποθετημένη από τη συμβουλευτική επιτροπή του Υπουργείου Υγείας για τη διαχείριση του κορωνοϊούτ όσο και από την επιστημονική επιτροπή του ΠΙΣ», ξεκαθάρισε.  

Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΙΝ ξεκαθαρίζει ότι στην περίπτωση που οι ασθενείς αυτοί παρουσιάσουν συμπτώματα κορωνοϊού θα αποστέλλονται στους θαλάμους κορωνοϊού στα γενικά νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ. 

Μαίρη Αυξεντίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...