4η Εθνική Σύνοδος Νέων: Ενίσχυση της συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου διοργάνωσε την τέταρτη Εθνική Σύνοδο Νέων, υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής

Πέραν των διακόσιων νέων από όλη την Κύπρο, μαθητές, φοιτητές και κρατικοί φορείς, συμμετείχαν στην 4η Εθνική Σύνοδο Νέων, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, με στόχο να θέσει τους νέους στο επίκεντρο και να ενισχύσει τη συμμετοχή τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για όλα τα θέματα που τους αφορούν. 

Η σύνοδος έφερε τον τίτλο «Διαμορφώνουμε μαζί σήμερα την Κύπρο του αύριο: Ανάκαμψη, πρόσβαση, ενσυναίσθηση» και τελούσε υπό την αιγίδα της Προέδρου της Βουλής, Αννίτας Δημητρίου. «Οι νέες και οι νέοι μας σήμερα χρειάζεται να ενισχύσουν την αυτονομία τους. Χρειάζεται να ενδυναμωθούν για να κερδίσουμε μαζί τις δύσκολες μάχες που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Τις δύσκολες μάχες που καλείται να αντιμετωπίσει η ανθρωπότητα, ειδικότερα σήμερα που βλέπουμε τη φρικαλεότητα ενός πολέμου, μιας εισβολής να επισυμβαίνει εν έτη 2022», δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής. 

«Η παρουσία σας εδώ αποδεικνύει περίτρανα ότι η νεολαία μας, είναι ικανή να συμμετέχει ενεργά σε θέματα που την αφορούν και ικανή να διαμορφώσει μια Κύπρο του αύριο καλύτερη, δημοκρατική με αξίες αρχής και δικαίου», υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, Κλεάνθης Κουτσόφτας. 

«Η νεολαία λοιπόν είναι θησαυρός και όχι ένα εποχιακό στολίδι. Οφείλουμε να είμαστε παρούσες και παρόντες στο τραπέζι των συζητήσεων και ναι, μπορούμε να δώσουμε ιδέες σε πολιτικές που αφορούν εμάς, τα θέλω και τις ανάγκες μας», υποστήριξε η Πρόεδρος του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, Μαριά Κολά. 

Μέσω μιας σειράς θεματικών εργαστηρίων διαμόρφωσης ιδεών, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και να συζητήσουν τρόπους βελτίωσης της κοινωνίας. Τέλος, παρουσιάστηκαν τα πορίσματα των εργαστηρίων και έγινε αναφορά στα επόμενα βήματα και στον σχεδιασμό της νέας Στρατηγικής για τη Νεολαία 2023-2030.

Δημήτρης Κώστα

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...