Βία κατά των γυναικών: Σήκωσε μανίκια ο φορέας για πρόληψη και καταπολέμηση

Στη συνεδρία παρέστη και η Υπουργός Δικαιοσύνης, η οποία υπογράμμισε τη σημαντικότητα του έργου που αναλαμβάνει ο φορέας

Συνήλθε στην πρώτη του συνεδρία ο Εθνικός Συντονιστικός Φορέας για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών, στην οποία παρέστη η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, Στέφη Δράκου, η οποία επεσήμανε τη σημασία του έργου που αναλαμβάνει ο φορέας.

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει πως η Κυβέρνηση αποδίδει τεράστια σημασία στο ζήτημα πρόληψης και αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας και για το σκοπό αυτό προχώρησε στη σύσταση του Συντονιστικού Φορέα, ο οποίος θα έχει την ευθύνη για το συντονισμό, σχεδιασμό, εφαρμογή, παρακολούθηση και αξιολόγηση των πολιτικών και μέτρων για την πρόληψη και καταπολέμηση όλων των μορφών βίας, οι οποίες περιλαμβάνονται στη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης.
 

Ο Πρόεδρος του Φορέα, Άριστος Τσιάρτας, ανέλυσε τους στόχους και το πλάνο δράσης που θα ακολουθηθεί, σημειώνοντας ότι «τα τελευταία χρόνια ψηφίστηκαν σημαντικές νομοθεσίες που ποινικοποιούν πολλαπλές μορφές έμφυλης βίας».

«Έχουν αναληφθεί», είπε, «πρωτοβουλίες και σημαντικά μέτρα για πρόληψη και ευαισθητοποίηση στα ζητήματα βίας κατά των γυναικών».

Επίσης, είπε ότι «έχουν ληφθεί μέτρα για προστασία και στήριξη των θυμάτων έμφυλης βίας», για να προσθέσει πως «πρόκειται για ένα συνολικό πλαίσιο που θέτει στον πυρήνα του ρυθμιστικού του πλαισίου το φύλο, και την πρόληψη και καταπολέμηση κάθε μορφής έμφυλης βίας, ανισότητας και διακρίσεων σε βάρος των γυναικών».
 
Σύμφωνα με τον Άριστο Τσιάρτα ο Συντονιστικός Φορέας θα επιδιώξει  την ανάπτυξη κάθε δυνατής συνεργασίας με όλες τις συναρμόδιες, για το θέμα, κυβερνητικές και μη υπηρεσίες, καθώς και με την κοινωνία των πολιτών προκειμένου οι νέες νομοθεσίες να εφαρμοστούν στην πράξη αποτελεσματικά και χωρίς καθυστέρηση.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...